Ingredientai:
Varškė – 500 g ;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Grietinė – 3 valgomieji šaukštai, +2 šaukštai aptepimui;
Manų kruopos – 4-5 valgomieji šaukštai;
Cukrus – 4-5 valgomieji šaukštai;
Vanilinis cukrus (nebūtinai) – žiupsnelis;
Druska – žiupsnelis;
Soda – 1/3 arbatinio šaukštelio;
Razinos, džiovinti abrikosai ar kiti džiovinti vaisiai – po 1-2 saujeles;
Sviestas – 30 g.
Džiūvėsėliai.
Gaminame. Varškės apkepas su razinomis ir džiovintais abrikosais
Varškę dedame į dubenį ir gerai pertriname rankine grūstuve. Dedame tris šaukštus grietinės, beriame cukrų, vanilinį cukrų, druską, sodą, vėl pertriname arba maišome su šaukštu. Kieušinius išplakame kitame dubenėlyje ir plakinį supilame į varškės masę, išmaišome. Beriame manų kruopas, vėl gerai išmaišome. Masė turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu masė per skysta – dedame daugiau manų, jeigu tirštoka – mažiau. Beriame razinas ir pasmulkintus džiovintus abrikosus, išmaišome ir paliekame pastovėti 20-30 minučių, kad išbrinktų manai.
Sviestą ištirpiname. Kepimo skardą patepame sviestu, apibarstome džiūvėsėliais, dedame varškės apkepo masę, šaukštu išlyginkite paviršių ir aptepame grietine. Ant viršaus tolygiai užpilame likusį sviestą. Kepame 35-40 minučių, vidutinio karštumo orkaitėje. Skanaus!
Daugiau varškės apkepo receptų rasite čia: varškės apkepas.