Visada norisi daugiau. Vasariška sriuba – skani: lengva ir kvapni

Vištienos sriuba daugeliui atrodo paprastas ir suprantamas patiekalas. Tačiau pasaulyje yra daugiau nei šimtas skirtingų vištienos sriubos receptų. Taip yra dėl kiekvienos šalies nacionalinių savybių, taip pat dėl daržovių, prieskonių ir kitų valstybėse populiarių priedų.

Ypač aktualios vištienos sriubos su makaronais, ryžiais, koldūnais. Vermišelių sriuba ruošiama vištienos sultinio pagrindu, pridedant daržovių ir vermišelių. Pasirodo, lengvas, bet užpildantis.

Vištienos sriuba su ryžiais taip pat virinama vištienos sultinyje, tačiau vietoj vermišelių į ją dedama ryžių. Ryžiai sriubai suteikia tankesnę konsistenciją ir daro ją įdariškesnę.

Vištienos sriuba su koldūnais yra sudėtingesnis variantas, kuriam paruošti reikia daugiau laiko. Į sriubą pridedami koldūnai, pagaminti iš miltų, kiaušinių ir pieno. Koldūnai suteikia sriubai ypatingą skonį ir daro ją labiau įdarą. Išvirkime klasikinę vištienos sriubą.

Ingredientų:

  • Vištienos sriubos rinkinys – sparneliai, būgnelis, nugara ir stuburas;
  • Bulvės – 1 vnt .;
  • Vermišeliai – 100 g;
  • Svogūnas – 1 vnt .;
  • Pipirų grūdeliai – 10 vnt .;
  • Vanduo – 2 litrai;
  • Kalendra – ryšulys;
  • Petražolės – krūva;
  • Žalieji svogūnai – krūva.

Vištienos sriubos virimas:

Virkite sriubą, kol suminkštės. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais, svogūnus padalinkite per pusę. Į verdantį sultinį sudėkite bulves, svogūnus ir pipirų grūdelius.

Į puodą taip pat įdėkite kalendrą, palikite virti, kol bulvės išvirs. Tada iš sultinio išimkite žoleles, svogūnus ir didelius kaulus.

Supilkite vermišelius į sriubą ir virkite, kol suminkštės. Šiuo metu mėsą atskirkite nuo kaulų, sudėkite atgal į sriubą. Nepamirškite sriubos pasūdyti ir paskaninti pipirais.

Į sriubą supjaustykite petražoles ir žaliuosius svogūnus, palikite atvėsti.

Vištienos sriuba gali būti patiekiama su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, ridikėliais. Pasirodo, tai lengva šviežia vištienos sriuba.

Įdomybės.lt