Varškės desertas: be miltų, avižinių dribsnių ir krakmolo. Mažo kaloringumo pyragas be cukraus

Varškės pyragai yra konditerijos gaminiai, kurių istorija prasideda senovėje. Pirmieji saldžių varškės patiekalų paminėjimai randami daugelio kultūrų istorijoje.

Senovės Romoje desertai buvo gaminami iš varškės, medaus ir vaisių. Viduramžiais Europoje atsirado naujų pyragų ingredientų: prieskonių, cukraus, pieno ir grietinėlės. Išpopuliarėjo tokie pyragaičiai kaip sūrio pyragas ir varškės pyragas.

Renesanso metu pyragai tapo sudėtingesni ir rafinuotesni. Atsirado naujų receptų, kuriuose varškė buvo derinama su vaisiais, riešutais ir šokoladu. XIX amžiuje pyragai tapo dar įvairesni. Atsirado naujų maisto gaminimo būdų, tokių kaip kepimas, grietinėlės plakimas ir kremų gamyba.

Šiandien yra daugybė varškės pyragų. Padarykime paprastą varškės pyragą.

Ingredientų:

  • Varškė – 300 g;
  • Kokosų dribsniai – 80 g;
  • Pieno milteliai – 40 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Kiaušiniams – 3 vnt .;
  • Druska – žiupsnelis.

Įdaro ingredientai:

  • Kiaušinis – vnt.;
  • Pienas – 100 ml;
  • Sviestas – 100 g.

Varškės pyrago paruošimas:

Kiaušinius išplakite su druska ir saldikliu pagal skonį iki purumo. Į mišinį įpilkite varškės, plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės porą minučių.

Į varškės masę supilkite kokosų dribsnius, pieno miltelius ir kepimo miltelius, minkykite tešlą. Įdėkite tešlą į 16-18 cm skersmens formą, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Įdarui pieną užvirkite puode. Atskirai kiaušinį išplakite su saldikliu, supilkite į pieną ir sutirštinkite.

Įdėkite grietinėlę į sutirštintą varškės pagrindą, sumaišykite su šluotele. Palikite kremą atvėsti po lipnia plėvele.

Padalinkite biskvitą į 2 pyragus, vieną iš jų sutepkite kremu.

Kremo sluoksnį uždenkite tortu, sutepkite ir taip pat apdorokite kraštus.

Tortą galite papuošti migdolų žiedlapiais. Pasirodo, gražus mažo kaloringumo pyragas.

Įdomybės.lt