Trintos moliūgų sriubos receptas.
Ingredientai:
Bulvės – 2 vnt.;
Moliūgas – vizualiai maždaug du kartus daugiau nei bulvių;
Morka – 1 vnt.;
Svogūnas – 1 galvutė;
Česnakas – 1 skiltelė;
Druska;
Augalinis aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai.
Gaminame. Trinta moliūgų sriuba
Moliūgą nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais ir dedame į atskirą nuo kitų daržovių indą.
Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Morką nuskutame ir pjaustome griežinėliais. Svogūną taip pat nulupame ir supjaustome gana stambiai. Šias daržoves galima dėti į bendrą dubenį.
Į keptuvę pilame augalinį aliejų, leidžiame jam įkaisti ir dedame pjaustytas daržives, išskyrus moliūgą. Pamaišant kepiname apie 5-7 minutes. Dedame moliūgą, dar pakepiname kelias minutes, pasūdome ir piloame vandens tiek, kad apsemtų maždaug trečdalį daržovių keptuvėje. Uždengiame dangtį ir troškiname maždaug 15-20 minučių, arba kol bulvės ir morkos suminkštės.
Keptuvės turinį perdedame į puodą ir pertriname trintuvu. Pagal skonį pasūdome. Jeigu moliūgų sriuba gavosi per tiršta, pilame karšto vandens ir išmaišome. Įspaudžiame skiltelę česnako ir užvirus pakaitiname kelias minutes.
Trintą moliūgų sriubą supilstome į lėkštes. Galime papuošti kapotais žalumynais (krapais, petražolėmis), saujele sausoje keptuvėje paskrudintų moliūgo sėklų arba krutonais. Skanaus!