„Black Prince” pyrago istorija grįžta į tolimą praeitį, kai virėjai eksperimentavo su įvairiais ingredientais ir kūrė naujus desertus.
Yra keletas šio pyrago kilmės versijų.
Vienas iš jų sako, kad Juodojo princo pyragas pasirodė Anglijoje XVIII a. Anuomet tai buvo šokoladinis biskvitas, pamirkytas vaisių sirupe ir papuoštas plakta grietinėle. Tortas gavo savo pavadinimą iš tamsaus šokolado, kuris buvo naudojamas jam gaminti.
Šiandien „Black Prince” pyragas išlieka vienu populiariausių desertų. Jis paruošiamas pagal skirtingus receptus, pridedant skirtingų ingredientų ir sukuriant naujus variantus. Tačiau vienas dalykas lieka nepakitęs – tai visada skanus ir gražus pyragas, kuris papuoš bet kurį stalą.
Tešlos ingredientai:
- kefyras – 500 ml;
- miltai – 500 ml;
- cukrus – 250 ml;
- kakava – 2 šaukštai;
- soda – 1 šaukštelis;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – 2 vnt.
Kremo ingredientai:
- sviestas – 200 g;
- grietinė 15-20% – 500 g;
- cukrus – 250 g;
- juodasis šokoladas – 50 g.
Juodojo princo pyrago paruošimas:
Kiaušinius sulaužykite į dubenį, supilkite cukrų ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdai ištirps. Į mišinį supilkite kefyrą, išsijokite kakavą ir miltus.
Į mišinį taip pat supilkite kepimo miltelius ir sodą, mikseriu švelniai minkykite lygią tirštą tešlą. Kepimo formas uždenkite pergamentu, padalinkite tešlą į dvi dalis ir supilkite į formeles.
Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. Kremui į indą sudėkite sviestą, suberkite cukrų, suberkite grietinę ir plakite iki vientisos masės.
Atleiskite pyragus iš pergamento ir leiskite atvėsti. Padalinkite porą pyragų po du. Likusią biskvito dalį susmulkinkite iki trupinių.
Kiekvieną pyragą sutepkite kremu, sudėkite į konditerinį žiedą, surinkite pyragą. Torto viršų pabarstykite tarkuotu šokoladu ir valandai nusiųskite į šaldytuvą.
www.youtube.com
Po virimo pyragą galima apibarstyti kempinės trupiniais ir šokoladu šonuose. Pasirodo, paprastas saldus pyragas „Juodasis princas”.