Tirpsta burnoje. Avižiniai dribsniai ir jogurto pyragas: be miltų ir cukraus

Pyragai tapo tokiu įvairiu desertu, kad sunku suskaičiuoti, kiek jų yra. Dažniausias biskvitas. Biskvitai mirkomi grietinėlėje ar kitame įdare, o torto viršus papuošiamas glajumi, vaisiais ar kitais saldumynais.

Taip pat yra „Shortbread Cake”. Šis pyragas yra pagamintas iš tešlos, kuri yra mirkoma grietinėlėje arba uogiene. Torto viršus papuoštas riešutais, šokoladu ar vaisiais.

Sluoksniuotas pyragas yra pyragas, sudarytas iš sluoksniuotų pyragų, mirkytų grietinėlėje. Torto viršus gali būti papuoštas glaistu, kremu ar vaisiais.

Tai tik nedidelė visų desertų veislių dalis.

Mes jums pasakysime, kaip virti, pavyzdžiui, avižinių-jogurto pyragą be cukraus.

Ingredientų:

  • tryniai – 2 vnt .;
  • druska – žiupsnelis;
  • saldiklis – 7 šaukštai;
  • vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai;
  • sviestas – 80 g;
  • avižiniai dribsniai – 100 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • baltymai – 2 vnt .;
  • Graikiškas jogurtas – 400 g;
  • kukurūzų krakmolas – 50 g.

Avižinių dribsnių-jogurto pyrago paruošimas:

Trynius sumaišykite su druska, 4 šaukštais saldiklio ir šaukštu vanilės ekstrakto, plakite mikseriu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Avižinius dribsnius sumalkite trintuve, supilkite kartu su kepimo milteliais į trynio mišinį.

Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į avižinių dribsnių ir trynių mišinį, minkykite tešlą. Atskirai kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki purumo.

Supilkite saldiklį ir vanilės ekstraktą į baltymų masę, toliau plakite iki stabilių smailių. Į mišinį įpilkite graikiško jogurto, sumaišykite.

Supilkite krakmolą į grietinėlę, gerai sumaišykite komponentus. Tešlą sudėkite į kepimo indą, iš anksto sutepkite dugną sviestu.

Ant tešlos paskleiskite kremą, išlyginkite jį ant paviršiaus. Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Po kepimo leiskite pyragui atvėsti. Pasirodo, gražus mažo kaloringumo pyragas be cukraus.

Įdomybės.lt