Greito kepimo koncepcija atsirado dėl technologijų pažangos ir besikeičiančio gyvenimo būdo.
Šiandieniniame pasaulyje žmonės vis labiau vertina savo laiką ir renkasi greitus ir patogius sprendimus. Greitas kepimas taupo laiką ir pastangas. Net kavinės ir restoranai dažnai siūlo greitus pyragus, kurie paruošiami lankytojų akivaizdoje. Tai sukuria produkto šviežumo ir kokybės įspūdį.
Greito kepimo koncepcija ir toliau vystosi, naudojant naujų rūšių tešlą, įdarus ir virimo būdus. Todėl atsirado įvairių tingių pyragų ir bandelių receptų.
Kepkime tokius pyragus pagal vieną iš populiariausių receptų.
Tešlos ingredientai:
- kefyras – 400 ml;
- druska – 1 šaukštelis;
- cukrus – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – vnt .;
- soda – 1/2 šaukštelio;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- miltai – 350 g.
Įdaro ingredientai:
- žalieji svogūnai – kekė;
- virti kiaušiniai – 4 vnt.
Tinginių pyragų kepimas:
Į kefyrą supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite sodą, išsijokite miltus ir minkykite tirštą tešlą be gabalėlių.
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, supjaustykite virtus kiaušinius į mažus kubelius. Į tešlą sudėkite kiaušinius ir svogūnus, išmaišykite.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Šildykite augalinį aliejų keptuvėje, nusausinkite mažas tešlos dalis.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Jūs gaunate greitus tinginius pyragus su kiaušiniais ir svogūnais. Tie patys pyragai ruošiami su sūriu, dešra ir net malta mėsa.