Tik miltai ir verdantis vanduo! Plona pita duona keptuvėje: geriausias receptas
Dabar lavašas yra viena populiariausių kepinių rūšių. Visų pirma taip yra dėl to, kad iš lavašo gaminama daugybė skirtingų rytietiškų patiekalų. Yra daug spėlionių apie tai, kaip pirmą kartą atsirado pita duona. Labiausiai tikėtina, kad šis rytų tautų išradimas yra susijęs su klajokliu gyvenimo būdu ir religiniais veiksniais.
Yra legenda, kad lavašas sugebėjo išgelbėti Armėnijos karalių – Aramą. Faktas yra tas, kad šį valdovą užėmė Asirijos lyderis – Nosoras.
Aramas ilgą laiką buvo uždarytas be maisto paskutiniam mūšiui su užpuoliku. Kad išgyventų, Armėnijos karalius paprašė atnešti savo mylimiausią skydą. Tačiau jo žmonės vietoj skydo atnešė lavašą, kuris tapo valdovo maistu.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti pita duonos namuose.
Naminio lavašo ingredientai:
- miltai – 350 g;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.;
- verdantis vanduo – 200 ml;
- druska – šaukštelis.
Naminio lavašo gaminimas:
Į miltus įpilkite augalinio aliejaus ir druskos, tada užpilkite verdančiu vandeniu. Minkykite tešlą iš pradžių šaukštu, tada rankomis.
Minkykite bandelę keletą minučių, tada suvyniokite į maišelį ir palikite 20 minučių šiltoje vietoje. Tada pusę minutės minkykite tešlą ir suformuokite nedidelę dešrelę.
Tešlos dešra turi būti padalinta į 12 dalių. Iš tešlos dalių formuojame nedidelius rutuliukus. Kiekvieną bandelę iškočiokite į ploną, lygų sluoksnį, kurio skersmuo lygus keptuvės skersmeniui.
Švarioje keptuvėje be aliejaus kepkite pita duoną ant vidutinės ugnies. Kepkite iš vienos pusės 40 sekundžių, iš kitos – 30 sekundžių.
Tokiu būdu galite pagaminti daug skanios naminės pita duonos.
Šie kepiniai bus daug sveikesni nei perkame parduotuvėse.