„Tarte Tatin” pyrago istorija prasideda Prancūzijoje. Yra keletas jo kilmės versijų. Pasak vieno iš jų, šio deserto istorija prasidėjo „Tatin” viešbutyje, priklausančiame seserims Stephanie ir Caroline. Vieną dieną jie pamiršo apie obuolius, kuriuos paliko ant viryklės, ir jie šiek tiek sudegino. Norėdami paslėpti savo priežiūrą, jie nusprendė juos patiekti kaip desertą, uždėdami tešlą ant viršaus ir kepdami. Taip gimė Tarte Tatin.
Desertas greitai išpopuliarėjo Prancūzijoje ir užsienyje. Tai lengva paruošti ir turi neįprastą skonį, kuris pasiekiamas dėl lapų tešlos ir karamelizuotų vaisių derinio.
Taip pat galite virti Tarte Tatin su kriaušėmis.
Ingredientų:
- Varškės sūris – 320 g;
- Kiaušinis – 1 vnt .;
- Saldiklis;
- Miltai – 80 g;
- Kriaušės – 4 vnt.
- Sviestas – 50 g;
- Medus – 80 g.
Paruošimas:
Nuluptą kriaušę supjaustykite į dvi dalis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumaišykite su medumi.
Įdėkite kriaušių skilteles į keptuvę, atneškite minkštumą ir pasukite į kitą pusę. Uždenkite kriaušę dangčiu ir toliau virkite.
Varškėje sumaišykite kiaušinį, saldiklį ir miltus. Įdėkite kriaušę į kepimo indą, supilkite likusį medaus padažą.
Varškės tešlą iškočiokite į sluoksnį, kurio skersmuo lygus formai. Kepimo inde uždenkite kriaušių tešlos sluoksniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Pasirodo, puikus kriaušių desertas.
Obuoliai taip pat tinka šiam receptui, tada gausite klasikinį desertą.