Kopūstų ritiniai yra patiekalas, sudarytas iš kopūstų arba vynuogių lapų, į kuriuos įvyniotas įdaras. Įdaras gali būti įvairus ir priklauso nuo virėjo pageidavimų.
Kopūstų ritiniai skirstomi į daugelį veislių. Pavyzdžiui, yra kopūstų ritiniai su grybais. Vietoj mėsos į įdarą dedami grybai, kurie suteikia patiekalui ypatingą skonį ir aromatą. Vegetariški kopūstų suktinukai yra kopūstų ritinių rūšis, kurioje nėra mėsos, tačiau gali būti įvairių daržovių, tokių kaip morkos, svogūnai, pipirai ir kt.
Dolma yra armėnų kopūstų ritinių versija, kurioje vietoj kopūstų naudojami vynuogių lapai. Įdaras taip pat gali skirtis ir apimti ryžius, mėsą ar daržoves.
Be virimo, kepti kopūstai. Mes jums pasakysime, kaip virti keptus kopūstus iš kiniškų kopūstų.
Ingredientų:
- kiniški kopūstai – 1 galva;
- svogūnas – 1 vnt .;
- morkos – 1 vnt .;
- pomidorų – 1 vnt .;
- malta mėsa – 500 g;
- druska – 1/2 šaukštelio;
- česnakas – skiltelė;
- kiaušiniuose – 3 vnt .;
- grietinė – 2 šaukštai;
- miltai – 3 šaukštai.
Keptų kopūstų ritinių virimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Morkas sutarkuokite, sudėkite ant svogūnų, kepkite 2–3 minutes.
Atskirkite kopūstų galvą nuo kopūstų lapų, supjaustykite peiliu. Skleiskite kopūstų galvą su svogūnais ir morkomis, kepkite iki minkštos.
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į kopūstus, svogūnus ir morkas. Nuimkite antspaudą nuo kopūstų lapų, užpilkite verdančiu vandeniu.
Maltą mėsą pasūdykite ir paskaninkite pipirais, per spaudą į ją įmeskite česnako skiltelę. Į maltą mėsą įpilkite keptų daržovių, sumaišykite.
Įdarą ant kopūstų lakštų paskleiskite šaukštu, užsandarinkite viduje.
Į dubenį įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, druską ir išmaišykite.
Į kiaušinių mišinį supilkite miltus, ten panardinkite kiekvieną kopūstų ritinį. Kepkite kopūstų ritinius augaliniame aliejuje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos abiejose pusėse.
Jūs gaunate skanius, švelnius ir sultingus kopūstų ritinius. Jie paruošiami kuo paprasčiau, pakeičiant klasikinį receptą.