Sveiki desertai be cukraus. Paprasta ir skanu: 2 greiti receptai

Kaip dažnai vartojate cukrų maiste? Tikriausiai visi bent kartą galvojo apie šio balto saldaus smėlio naudą ir žalą.

Cukrus nėra vienareikšmiškai nesveikas, tačiau jo valgymas gali turėti tam tikrą neigiamą poveikį sveikatai, ypač kai jo vartojama per daug. Per didelis cukraus suvartojimas gali sukelti svorio padidėjimą ir nutukimą Jame yra daug kalorijų, tačiau jis neturi maistinės vertės. Yra rizika susirgti diabetu, nes padidėja cukraus kiekis kraujyje

Tačiau svarbu pažymėti, kad šį neigiamą poveikį sukelia per didelis cukraus vartojimas, o ne saikingas cukraus vartojimas.

Gaminkime sveikus desertus be cukraus.

Ingredientų:

  • džiovintos slyvos – 70 g;
  • džiovinti abrikosai – 70 g;
  • graikiniai riešutai – 100 g;
  • lazdyno riešutai – 100 g;
  • želatina – 20 g;
  • karštas vanduo – 120 ml;
  • Graikiškas jogurtas – 400 g;
  • džiovintos spanguolės – 55 g.

Desertų paruošimas:

Supilkite verdantį vandenį ant džiovintų abrikosų ir slyvų, leiskite džiovintiems vaisiams suminkštėti. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite lazdyno riešutus ir graikinius riešutus iki auksinės rudos spalvos.

Po to graikinius riešutus ir lazdyno riešutus sumalkite peiliu. Džiovinkite džiovintus abrikosus ir slyvas popieriniu rankšluosčiu, tada supjaustykite į mažus gabalus.

Į želatiną supilkite karštą vandenį, išmaišykite ir palikite išbrinkti. Želatiną perkelkite į graikišką jogurtą, išmaišykite.

Nuimkite sulčių arba pieno pakuotės viršų. Į graikišką jogurtą supilkite riešutus, džiovintus vaisius ir džiovintas spanguoles, išmaišykite.

Įdėkite dubenėlio turinį į pieno pakuotę. Palikite masę šaldytuve 3-4 valandas.

Belieka tik atsargiai nuimti pakuotę ir išimti desertą. Paruošta puiki želė su džiovintais vaisiais ir riešutais be cukraus.

Ingredientų:

  • sviestas – 100 g;
  • rudasis cukrus – 80 g;
  • vanilė;
  • kiaušinis – vnt .;
  • druska – žiupsnelis;
  • miltai – 160 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • šokolado drožlės – 100 g.

Desertų paruošimas:

Minkštą sviestą sumaišykite su ruduoju cukrumi ir vanile. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite su žiupsneliu druskos.

Supilkite kiaušinį dalimis į sviesto masę ir išmaišykite. Į mišinį išsijokite miltus ir kepimo miltelius, minkykite tešlą mentele.

Į tešlą supilkite šokolado drožles, toliau maišykite. Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus.

Likusios drožlės gali būti dedamos ant kiekvieno rutulio viršaus ir šiek tiek išlyginamos.

Palikite desertą šaldytuve 45 minutes.

Tada kepkite sausainius 190 laipsnių temperatūroje 12-13 minučių.

Pasirodo, kad tai puikus įprastų kalorijų kepenų pakaitalas. Vietoj rudojo cukraus recepte taip pat priimtinas kokosų cukrus.

Įdomybės.lt