Sutarkuokite cukinijas ir bulves. Greiti ir neįtikėtinai skanūs kotletai: gaminu be poilsio

Cukinijoje yra daug naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai (A, C, K, B grupė), mineralai (magnio, kalio, mangano, fosforo, geležies), taip pat maistinės skaidulos. Dėl savo sudėties cukinijos gali turėti teigiamą poveikį organizmui, ty pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos funkcionavimą, sumažinti kraujospūdį, skatinti svorio netekimą ir išlaikyti sveiką odą ir plaukus. Svarbu pažymėti, kad cukinijų nauda gali skirtis priklausomai nuo paruošimo būdo. Pavyzdžiui, skrudintos cukinijos turi daugiau kalorijų ir riebalų nei garintos ar keptos.

Mes jums pasakysime, kaip virti cukinijų kotletus.

Ingredientų:

  • Cukinijos – 1 vnt .;
  • Morkos – 1 vnt .;
  • Bulvės – 2 vnt .;
  • Sūris – 100 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt .;
  • Česnakas – 1 skiltelė;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Žalieji svogūnai – kekė;
  • Manų kruopos – 3 šaukštai.

Cukinijų kotletų virimas:

Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite 15 minučių. Nuluptas morkas ir nuluptas bulves sumalkite ant rupios trintuvės.

Išspauskite bulvių ir cukinijų mišinį iš perteklinio skysčio, paskleiskite ant morkų. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus, smulkiai sutarkuokite sūrį ir sudėkite į daržovių mišinį.

Į mišinį įmuškite kiaušinius, česnako skilteles perpilkite per presą, pabarstykite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Į mišinį supilkite manų kruopą, sumaišykite ir palikite 20 minučių.

Iš mišinio suformuokite mažus kotletus, kepkite juos keptuvėje po dangčiu. Kepkite 8-10 minučių iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies.

Rekomenduojama patiekti kotletus su grietine. Tai geras pasirinkimas žmonėms, kurie nevalgo arba nevalgo mėsos.

Įdomybės.lt