Suši nigiri su lašiša

Visus žemiau paminėtus ingredientus sušiams gaminti galite įsigyti didžiuosiuise prekybos centruose. Wasabi krienų galima įsigyti pastos arba miltelių pavidale. Jeigu įsigijote wasabi miltelius, sumaišykite juos su vandeniu ant pakuotės nurodytu santykiu.

Ingedientai:

Žalia lašiša (kuo riebesnė, tuo skaniau);

Wasabi krienai (galima ir nedėti).

Sojos padažas;

Marinuotas imbieras.

Gaminame. Suši nigiri su lašiša

Žalią lašišą supjaustome 2×7 cm dydžio juostelėmis, kurių storis apie 0,8 mm.

Sudrėkiname arba aliejumi patepame pirštus. Imame saujelę suši ryžių (apie 20 g), iš jų formuojame ryžių ritinėlį. Imame truputėlį wasabi krienų (nepadauginkite, jie aštrūs), užtepame ant lašišos juostelės vidinės pusės (kuri bus dedama ant ryžių ritinėlio) ir lašišą dedame ant ryžių. Delne dar šiek tiek apspaudžiame.

Suši nigiri patiekiamas su marinuotu imbieru, wasabi krienais ir sojos padažu. Prieš valgant sojos padažo įsipilama į specialią gilią lėkštelę ir jis paskaninamas wasabi krienais. Trumpam imerkiame suši nigiri į sojos padažą ir valgome. Palaikius ilgiau ryžiai tiesiog pasiliks lėkštelėje :). Skanaus!

Na o jeigu dar neįgudote naudotis Rytų Azijos šalių stalo įrankiais – lazdelėmis, siūlau pažiūrėti šį video:

Įdomybės.lt