Tinkamo laistymo, tinkamos temperatūros ir tinkamos saulės šviesos užtikrinimas yra būtini vazoninių augalų klestėjimui namuose. Kitas svarbus aspektas yra aprūpinti juos tinkamomis maistinėmis medžiagomis tręšiant. Tačiau parduotuvėje pirktos trąšos dažnai gali būti brangios. Laimei, natūralus, ekologiškas ir neįtikėtinai prieinamas sprendimas yra prieinamas: naminės želatinos trąšos.
Naminių želatinos trąšų gamyba yra greita ir paprasta. Viskas, ko jums reikia, yra:
1 pakuotė želatinos miltelių 250 ml karšto vandens 750 ml šalto vandens Kodėl želatina? Jame gausu azoto, gyvybiškai svarbios maistinės medžiagos vazoniniams augalams. Azotas atlieka labai svarbų vaidmenį puoselėjant tvirtas šaknis ir spartinant augimą. Nors parduotuvėje pirktose trąšose yra azoto, jos dažnai būna su nereikalingais cheminiais priedais. Gamindami savo želatinos trąšas, jūs ne tik sutaupote pinigų, bet ir užtikrinate natūralų ir efektyvų augalų maitinimo būdą.
Želatina, gauta iš gyvūnų kolageno, garsėja savo azoto turtinga sudėtimi. Ši maistinė medžiaga, būtina augalų sveikatai, gali greitai išeikvoti dirvožemį, sukeldama tokius simptomus kaip staigus lapų pageltimas, sulėtėjęs augimas ar nepakankamai išsivystęs žydėjimas. Papildydami azotą želatinos trąšomis, pašalinate šiuos trūkumus ir skatinate tvirtą augalų augimą.
Norėdami paruošti trąšas, tiesiog ištirpinkite šaukštą želatinos miltelių karštame vandenyje, tada sumaišykite su šaltu vandeniu plastikiniame butelyje. Energingai suplakite, kad užtikrintumėte kruopštų maišymą, tada naudokite tirpalą augalams laistyti iki dviejų kartų per mėnesį. Ši naminė trąša yra ypač naudinga fikusams, sansevierias, Spathiphytes, taip pat vejos žolei ir lapinėms žalioms daržovėms, tokioms kaip kopūstai, salotos, salierai ir špinatai.
Naminių želatinos trąšų įtraukimas į jūsų augalų priežiūros rutiną ne tik palaiko jų augimą, bet ir dera su ekologiška praktika, prisidedant prie ekologiškesnio ir tvaresnio požiūrio į sodininkystę.