Sultingas vištienos pyragas. Aš jį gaminu daugelį metų: skanus be orkaitės

Vištienos pyragas yra patiekalas, turintis ilgą istoriją ir daugybę variacijų skirtingose kultūrose.
Anglijoje vištienos pyragas ypač išpopuliarėjo XVIII–XIX a. Jis dažnai buvo patiekiamas pusryčiams arba kaip pagrindinis patiekalas pietums. Tradicinis angliškas vištienos pyragas gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, užpildytos vištiena, daržovėmis (morkomis, svogūnais) ir prieskoniais.

Šiandien vištienos pyragas išlieka aktualus daugelyje pasaulio šalių. Jis gali būti paruoštas įvairiais būdais, nuo klasikinio angliško pyrago iki modernesnių versijų su sūriu, bulvėmis ir kitais ingredientais. Vištienos puodo pyragas gali būti pagrindinis patiekalas, užkandis ar desertas, atsižvelgiant į receptą ir patiekimą.

Tešlos ingredientai:

  • miltai – 250 g;
  • sausos mielės – 1 šaukštelis;
  • cukrus – 1 šaukštelis;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • vanduo – 200 ml.

Įdaro ingredientai:

  • augalinis aliejus – 40 ml;
  • svogūnas – vnt .;
  • raudonieji pipirai – vnt .;
  • žalieji pipirai – vnt .;
  • vištienos krūtinėlė – 200 g;
  • sojos padažas – 1 valgomasis šaukštas;
  • raudonieji malti pipirai – žiupsnelis;
  • juodieji pipirai – žiupsnelis;
  • raudonėlis — žiupsnelis;
  • druska – 1/3 šaukštelio;
  • petražolės – 6 šakelės.

Vištienos pyrago kepimas:

Miltus sumaišykite su cukrumi, druska ir mielėmis. Palaipsniui į miltus supilkite šiltą vandenį, minkykite tešlą porą minučių. Tada palikite tešlą po celofanu 20 minučių.

Smulkiai supjaustykite svogūnus, raudonuosius ir žaliuosius pipirus. Kepkite svogūnus ir pipirus keptuvėje augaliniame aliejuje. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite su daržovėmis.

Kepkite vištieną iki baltumo, tada supilkite sojos padažą, įpilkite druskos, raudonųjų ir juodųjų pipirų, raudonėlio. Minkykite tešlą, padalinkite į dvi dalis.

Vieną iš tešlos dalių iškočiokite į apvalų sluoksnį, kurio skersmuo 2–3 cm didesnis nei keptuvės skersmuo. Antrąją bandelę iškočiokite taip pat.

Įdėkite vieną sluoksnį į keptuvę, įdėkite 1/2 įdaro į apačią. Sūrį sutarkuokite, petražoles susmulkinkite, pabarstykite įdaro sluoksniu.

Likusį įdarą sudėkite ant sūrio ir žolelių sluoksnio, užspauskite. Skleiskite antrąjį sluoksnį ant įdaro, pabandykite jį visiškai įdėti į keptuvę.

Ant viršaus uždėkite pirmojo sluoksnio kraštus, klijuokite viršutiniu tešlos sluoksniu. Keptuvėje kepkite pyragą iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Pasirodo, sultingas skanus vištienos pyragas. Po virimo viršų galima apibarstyti žolelėmis.

Įdomybės.lt