Desertai ritinio pavidalu jau seniai užkariavo šį pasaulį. Šis desertas, kaip taisyklė, nėra ypač sunku paruošti, o labai skanus ir saldus. Yra keletas ritinių tipų.
Biskvito ritinys yra vienas iš populiariausių ritinių tipų. Jis gaminamas iš sausainių tešlos, kuri po to sutepama įdaru ir iškočiojama. Įdaras gali būti grietinėlė, uogienė, šokoladas ir kt. Varškės ritinys gaminamas iš varškės tešlos, pridedant kiaušinių, cukraus ir miltų. Tokio ritinio įdaras gali būti uogienė, vaisiai, riešutai.
Taip pat yra Meringue ritinys – šiam desertui ruošti naudojami meringue, plakti kiaušinių baltymai su cukrumi. Įdaras yra grietinėlės, pagamintos iš grietinėlės, maskarponės ar varškės.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti varškės ritinį.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniams – 5 vnt .;
- Cukrus – 120 g;
- Miltai – 100 g;
- Augalinis aliejus – 50 g;
- Pienas – 50 ml;
- Druska – žiupsnelis;
- Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio;
- Jam – 200 g.
Kremo ingredientai:
- Varškės sūris – 200 g;
- Grietinė – 70 g;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 70 g.
Varškės ritinio paruošimas:
Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir pieną, supilkite šaukštą cukraus ir druskos, sumaišykite. Į mišinį išsijokite miltus ir kepimo miltelius, minkykite tirštą tamprią tešlą be gabalėlių.
Kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus, sudėkite trynius į tešlą ir išmaišykite. Kiaušinių baltymus plakite su cukrumi mikseriu iki stabilių baltų smailių.
Atsargiai sumaišykite baltymų masę su tešla. Tešlą paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Po kepimo atsikratykite pergamento, sutepkite biskvito paviršių uogiene.
Kremui varškę sumaišykite su cukrumi, grietine ir vaniliniu cukrumi. Sutepkite biskvitą kremu ir susukite.
Palikite ritinį šaldytuve 2-3 valandas.
Po virimo ritinį galima sutepti uogiene ir apibarstyti kokosų dribsniais. Taip pat nepamirškite nukirpti negražių kraštų.