Pyragai – šiame žodyje yra daug teigiamų emocijų ir minčių, taip pat prisiminimų. Vieniems pyragai yra skanus ir nuoširdus patiekalas, o kitiems jie asocijuojasi su nerūpestinga vaikyste kaime. Kažkas pyraguose mato tolimą jaunimą iš sovietinės praeities.
Kiekviena šalis turi savo asociacijas su pyragais. Žinoma, šis kepimo būdas visur skiriasi.
Pavyzdžiui, samsa yra trikampis pyragas, pagamintas iš lapų tešlos su mėsos ar sūrio įdaru, populiarus Vidurinėje Azijoje ir Kaukaze. „Echpochmak” yra trikampio formos totorių pyragas su mėsos ir bulvių įdaru. Parian yra indiškas pyragas su aštriu daržovių ir prieskonių įdaru.
Patys kepkime pyragus su mėsa ir bulvėmis.
Turinys
Mėsos pyragai
Tešlos ingredientai:
- miltai – 380 g;
- varškės – 300 g;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- augalinis aliejus – 80 g;
- druska – 1 šaukštelis;
- soda – 1 šaukštelis.
Įdaro ingredientai:
- kopūstai – 300 g;
- malta mėsa – 300 g;
- svogūnas – 3 vnt.
Mėsos pyragų kepimas:
Svogūną supjaustykite į ketvirtą žiedą, kopūstus supjaustykite ne per smulkiai. Kepkite maltą mėsą keptuvėje svieste, įpilkite į jį svogūną, sumaišykite.
Kopūstus paskleiskite į maltą mėsą, virkite ant silpnos ugnies po dangčiu 15 minučių. Po to kepkite kopūstus su malta mėsa šiek tiek virš vidutinės ugnies, kol drėgmė išgaruos. Nepamirškite druskos ir pipirų įdaro.
Tešlai varškę sumaišykite su kiaušiniais ir sviestu, įpilkite druskos ir sodos, plakite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės. Į mišinį supilkite pusę miltų, minkykite tešlą.
Į tešlą suberkite likusius miltus, suformuokite bandelę. Kol įdaras vėsta, leiskite kolobokui pailsėti po celofanu.
Tešlą iškočiokite, padalinkite į daug mažų dalių. Iš kiekvienos tešlos dalies sukurkite pyragą, paskleiskite įdarą viduryje.
Maltą mėsą tešlos viduje užsandarinkite kopūstais.
Įdėkite pyragus ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir sutepkite kiaušiniu. Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Bulvių pyragai
Tešlos ingredientai:
- miltai – 360 g;
- kefyras – 300 g;
- sviestas – 50 g;
- druska – 1 šaukštelis;
- soda – 1 šaukštelis.
Įdaro ingredientai:
- vištienos blauzdelės – 400 g;
- svogūnas – 3 vnt .;
- bulvės – 200 g;
- sviestas – 100 g.
Bulvių pyragų gaminimas:
Įdarui nulupkite blauzdeles nuo kaulų ir odos, smulkiai supjaustykite. Nuluptos bulvės taip pat supjaustomos mažais kubeliais, supjaustomos svogūnais.
Sumaišykite svogūnus, bulves ir vištienos filė, į įdarą supilkite lydytą sviestą, druską ir pipirus pagal skonį. Tešlai sumaišykite sodą, sviestą ir druską kefyre.
Į kefyro masę suberkite miltus, minkykite elastingą tešlą. Palikite tešlą pailsėti ir vėl minkykite.
Tešlą padalinkite į 15 dalių, iškočiokite į rutulius. Kiekvieną rutulį atskirai susukite į pyragą, sudėkite į įdaro vidurį. Užsandarinkite įdarą tešloje kaip maiše, viršuje palikite mažą skylę.
Įdėkite pyragus ant kepimo skardos, padengtos pergamentu. Į kiekvieno pyrago skylę įpilkite gabalėlį sviesto.
Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Gaunami skanūs nuoširdūs pyragai. Jei į tešlą pridėsite daugiau cukraus, tada jį galima derinti su uogiene, tai bus puikus desertinis pyragas.