Stebuklas, o ne pyragas! Jūs negalite jų nusipirkti parduotuvėje: kvapnūs bulvių pyragai

Bulvių pyragai yra skanus ir nuoširdus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas užkandžiams ar sočiam maistui. Šio pyrago privalumas yra ingredientų paprastumas ir prieinamumas. Norėdami pagaminti bulvių pyragus, jums reikia biudžetinių ingredientų, tokių kaip bulvės, miltai, kiaušiniai ir kiti produktai.

Bulvių pyragai gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie kitų patiekalų. Jie gerai dera su sriubomis, salotomis ir kitais užkandžiais.

Yra daugybė bulvių pyrago receptų, kuriuos galima pritaikyti pagal jūsų pageidavimus. Yra bulvių pyragai su mėsa, žuvimi, kopūstais ir kitais produktais.

Kepkite paprastus bulvių pyragus.

Tešlos ingredientai:

  • kefyras – 250 ml;
  • kepimo soda – 1/2 šaukštelio;
  • druska – 1/2 šaukštelio;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • miltai – 480 g.

Įdaro ingredientai:

  • bulvės – 3 vnt .;
  • sviestas – 50 g;
  • žalieji svogūnai – 50 g;
  • druska – žiupsnelis.

Bulvių pyragų gaminimas:

Į dubenį su kefyru supilkite druską, sodą ir cukrų, išmaišykite. Į kefyrą įpilkite porą kiaušinių, iš anksto išimkite trynį iš vieno kiaušinio.

Supilkite augalinį aliejų į kefyrą, sumaišykite visus komponentus.

Į kefyrą dalimis supilkite miltus, rankomis minkykite minkštą elastingą tešlą. Palikite tešlą po celofanu pusvalandžiui.

Virkite nuluptas bulves, supjaustykite žaliuosius svogūnus. Supilkite svogūną į virtas bulves kartu su prieskoniais ir druska, įpilkite sviesto ir sumaišykite iki vientisos masės.

Minkykite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Padalinkite tešlą į 4 dalis, suformuokite rutulius. Kiekvieną bandelę iškočiokite į maždaug 40 cm skersmens sluoksnį, patepkite sviestu.

Kiekvieną tešlos sluoksnį sudėkite į plokščius ritinius. Kiekvieną ritinį padalinkite į 5 kvadratus.

Lengvai iškočiokite kvadratus, viduryje paskleiskite šaukštą įdaro.

Užsandarinkite visus kvadratų galus, įkiškite įdarą į vidų. Įdėkite pyragų siūlę.

Paspauskite visus pyragus ir kiekvieną susukite į ploną pyragą. Padarykite nedidelius pjūvius ant visų tortilijų, apverskite jas, suvyniokite į ritinius ir pritvirtinkite galus.

Įdėkite pyragus ant kepimo skardos ir sutepkite tryniu. Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Jūs gaunate pyragus, kurie atrodo kaip spurgos ar trupiniai.

Tai kvapnūs bulvių pyragai, kurie yra ne tik skanūs, bet ir gražūs.

Įdomybės.lt