Daugelis pasaulio šalių turi savo unikalius šokoladinių pyragų receptus. Jie gali skirtis pagal sudedamąsias dalis, virimo būdą ir išvaizdą.
Sacheryra klasikinis šokolado pyragas iš Austrijos, turintis turtingą šokolado skonį ir abrikosų uogienę. Ji turi tankią tekstūrą ir tamsią spalvą.
„Brownie” yra drėgnas ir tankus šokoladinis pyragas iš JAV su traškia plutele. Paprastai jis patiekiamas šiltas su samteliu vanilinių ledų.
Tai tik keletas šokoladinių pyragų, kuriuos galima paragauti skirtingose šalyse, pavyzdžių. Kiekvienas iš jų turi savo unikalią istoriją ir virimo savybes.
Padarykime paprastą šokoladinį pyragą.
Ingredientų:
- Sausainiai – 600 g;
- Cukrus – 110 g;
- Pienas – 250 ml;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis;
- Sviestas – 150 g;
- Kakavos milteliai – 60 g;
- Graikiniai riešutai – 100 g;
- Šokoladas – 100 g;
- Grietinėlė 33% – 100 g.
Šokoladinio pyrago gaminimas:
Į puodą supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, druską ir kakavą. Palaipsniui supilkite pieną į mišinį, sumaišykite.
Mišinį užvirkite ant vidutinės ugnies, įpilkite sviesto. Ištirpinkite sviestą pieno ir kakavos mišinyje.
Dalį sausainių sudėkite į kvadratinę konditerijos patalpą. Likusius sausainius susmulkinkite į rupius trupinius.
Nusausinkite riešutus ir supjaustykite, sumaišykite su sausainiais. Į šį mišinį supilkite kakavos masę, išmaišykite.
Kakavos tešlą paskleiskite ant sausainių sluoksnio konditerinėje formoje.
Nuotrauka: www.youtube.com
Ant kakavos tešlos sluoksnio paskleiskite sausainių sluoksnį.
Dėl glazūros sumaišykite karštą grietinėlę su šokoladu. Supilkite apledėjimą ant pyrago viršaus ir palikite šaldytuve, kol visiškai užšals.
Nuotrauka: www.youtube.com Nuotrauka: www.youtube.com
Dėl to turime skanų šokoladinį pyragą. Norėdami jį virti, jums nereikia kepti pyragų, todėl virimas tampa daug greitesnis ir lengvesnis.