Šokoladinis bananų pyragas. Tik 1 kiaušinis: greitas receptas be orkaitės

Bananai buvo auginami kelis tūkstantmečius. Tikriausiai skirtingose kultūrose žmonės eksperimentavo su receptais ir pridėjo bananų prie kepinių.

Bananų pyragai yra populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Jie gali būti ir paprasti, ir greitai paruošiami, ir sudėtingesni bei rafinuotesni. Bet kuriuo atveju tai skanus ir kvapnus desertas, kuriuo mėgaujasi daugelis žmonių.

Dabar bananų pyragus ruošia ne tik konditeriai, bet ir paprasti kulinarijos mėgėjai. Yra gaminimo būdų, kuriems jums net nereikia orkaitės.

Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti bananų pyragą be orkaitės.

Ingredientų:

  • bananai – 3 vnt .;
  • sviestas – 20 g;
  • cukrus – 60 g;
  • kiaušinis – vnt .;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • pienas – 100 ml;
  • miltai – 130 g;
  • juodasis šokoladas – 20 g;
  • kepimo milteliai – 8 g.

Bananų pyrago paruošimas:

Nulupkite bananus ir padalinkite į dvi dalis išilgai. Keptuvėje įkaitinkite 20 gramų sviesto, supilkite į 10 gramų cukraus ir sudėkite į karamelizaciją.

Įdėkite bananus į karamelę, išjunkite šilumą. Įmuškite kiaušinį į dubenį, supilkite likusį cukrų, plakite, kol šluotele ištirps smėlio grūdeliai.

Į mišinį supilkite pieną ir augalinį aliejų, toliau maišykite. Į mišinį supilkite miltus, šokoladą ir kepimo miltelius, minkykite tirštą tešlą.

Supilkite tešlą į keptuvę ant karamelizuotų bananų.

Kepkite pyragą ant silpnos ugnies po dangčiu 20 minučių.

Torto pasirengimą galima patikrinti mediniu iešmeliu, jis turėtų išeiti iš biskvito sausas. Pasirodo, labai greitas bananų pyragas be kepimo.

Įdomybės.lt