Skanūs pyragai. Greita universali tešla: tinka pyragams, spurgoms ir pyragams

Tešla vaidina svarbų vaidmenį kepant, gaminant maistą. Tai netgi turi įtakos įdaro skoniui. Verta paminėti, kad pyragų tešla gali būti skirtinga: puff, mielės, be mielių, bandelės ir kt.

Mielių tešla dažniausiai naudojama pyragams gaminti, nes ji gerai pakyla ir išlaiko savo formą. Jis gali būti paruoštas su pienu, kefyru, vandeniu ar kitais skysčiais. Dažniausiai tokia tešla naudojama pyragams.

Priklausomai nuo tešlos rūšies, pyragai gali pasirodyti purūs ir minkšti arba traškūs ir trapūs. Tešlos pasirinkimas priklauso nuo jūsų pageidavimų ir įdaro, kurį naudosite. Kad pyragai būtų skanūs, svarbu laikytis tešlos gaminimo recepto ir technologijos.

Ingredientų:

  • kefyras – 500 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • druska – 2 šaukšteliai;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • soda – 1/2 šaukštelio;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • miltai – 1 kg.

Kepimo pyragai:

Į kefyrą įmuškite kiaušinius, supilkite druską, sodą ir kepimo miltelius, taip pat cukrų, supilkite augalinį aliejų ir viską gerai išmaišykite. Būtinai pradėkite ruošti tešlą tik paruošę įdarą.

Supilkite miltus į kefyrą, minkykite vienalytę ir minkštą nelipnią tešlą. Palikite tešlą pailsėti 15-20 minučių.

Sutepkite stalą augaliniu aliejumi, suformuokite apie 70–80 gramų rutuliukus. Rutuliukus iškočiokite į pyragus, kur dedame įdarą ir užsandariname viduje.

Kepkite pyragus dideliu kiekiu augalinio aliejaus, įdėkite į keptuvę. Kepkite pyragus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to turime skanių pyragų. Jie gali būti virti su mėsa, žuvimi, kopūstais, bulvėmis ir kitų rūšių įdarais.

Įdomybės.lt