Skanūs naminiai sausainiai su braškėmis. Lengvas receptas per 30 minučių

Braškės yra daugiamečiai žoliniai augalai, priklausantys rožių šeimai. Manoma, kad braškių tėvynė yra Rytų Azija, iš kur jie išplito visame pasaulyje.

Pirmąjį braškių paminėjimą galima rasti senoviniuose rankraščiuose, kur jie apibūdinami kaip laukiniai augalai su mažomis raudonomis uogomis.

Europoje braškės tapo populiarios viduramžiais, kai jos buvo pradėtos auginti soduose ir daržovių soduose. Nuo tada braškės tapo vienu populiariausių uogų augalų mūsų šalyje.

Dabar iš braškių ruošiama daug įvairių patiekalų. Yra jogurtų su braškėmis, pyragais, saldainiais.

Kepkime paprastus braškių sausainius.

Ingredientų:

  • Braškės – 200 g;
  • Sviestas – 80 g;
  • Cukrus – 50 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt .;
  • Miltai – 170 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Citrinos žievelė – 1 šaukštelis.

Braškių sausainių gaminimas:

Smulkiai supjaustykite braškes, sumaišykite su krakmolu, sumaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi ir citrinos žievele, sumalkite smėlio grūdus, kol ištirps.

Į mišinį įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į sviestą, minkykite elastingą minkštą tešlą.

Sumaišykite braškes su tešla, sumaišykite.

Ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, įdėkite sausainių dalis.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Dėl to turime naminių braškių sausainių. Jis paruoštas be dažiklių ir skonio stipriklių, pasirodo, nėra saldus.

Įdomybės.lt