Tunas yra jūrinė žuvis, kuri yra baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Jame yra aukštos kokybės baltymų, kurie padeda kurti ir atkurti organizmo audinius, taip pat gausu vitaminų B3, B6, B12 ir mineralų, tokių kaip selenas, fosforas, kalis ir magnis. Šios medžiagos padeda palaikyti nervų sistemos, kaulų, raumenų ir kitų organų sveikatą.
Tunas yra geras omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kuris yra naudingas širdžiai, smegenims ir sąnariams. Jie taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio ir trigliceridų kiekį kraujyje.
Dėl šių priežasčių tunas gali būti geras pusryčių pasirinkimas. Padarykime tuno užtepėlę.
Ingredientų:
- Tuno konservai – 200 g;
- Varškės sūris – 150 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – žiupsnelis;
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- Citrinos žievelė – 1/2 šaukštelio.
Tunų užtepimo paruošimas:
Supilkite aliejų iš konservuoto tuno, minkykite ir sumaišykite su varške. Supjaustykite žalumynus pagal skonį, supilkite tuną kartu su druska ir cukrumi.
Į tuną supilkite citrinos sultis, įtrinkite citrinos žievelę. Sumaišykite visus komponentus iki vientisos masės.
Kepkite duoną iki šviesiai auksinės plutos ir paskleiskite ant jos tuno masę. Jei nėra varškės, receptui galite naudoti grietinėlės sūrį.