Skanus ir subtilus, kaip ledai. Greiti sausainiai kiekvienai dienai: paprastas receptas

Sausainiai yra vienas seniausių ir skaniausių desertų pagal europiečius, arabus ir amerikiečius. Dabar yra daug šio saldaus veislių, nuo populiaraus „Oreo” iki paprastų avižinių dribsnių. Kokie sausainiai gaminami pasaulyje?

Imbieriniai sausainiai kepami Anglijoje. Jis yra aštrus ir aromatinis, pridedant imbiero, cinamono ir kitų prieskonių.

Madeleine yra prancūziškas subtilus sausainių sausainis, turintis kriauklių ar šukučių formą. JAV buvo išrasti vaniliniai pusmėnuliai – minkšti ir erdvūs sausainiai su vanilės skoniu.

Padarykime subtilius, pavyzdžiui, ledus, greitus sausainius kiekvienai dienai.

Ingredientų:

  • miltai – 250 g;
  • vanilinis cukrus – šaukštelis;
  • kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio;
  • miltelinis cukrus – šaukštas;
  • druska – žiupsnelis;
  • sviestas – 120 g;
  • grietinė – 100 g;
  • abrikosų uogienė.

Sausainių gaminimas:

Inde sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais, milteliniu cukrumi ir druska. Į miltus įpilkite sviesto, sumalkite rankomis į trupinius.

Į sviesto trupinius įpilkite grietinės, sumaišykite ir minkykite vidutinio minkštumo tešlą. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite 2-3 mm storio sluoksnį, pašalinkite nelygius kraštus.

Padalinkite sluoksnį į 6 cm storio juosteles, įdėkite uogienę į juostelių vidurį per visą ilgį, užsandarinkite kraštus išilgai įdaro.

Padalinkite ilgus vamzdelius su įdaru į trumpesnius.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Taip pat galite gaminti sausainius su kitais įdarais: įvairių skonių uogiene, uogiene.

Po virimo sausainius apvoliokite milteliniame cukruje. Pasirodo, subtilūs sausainiai su saldžiu įdaru.

Įdomybės.lt