Skanesnis už pyragą: vanilinis bananų desertas. Puikus bananų pudingas

Tiksli bananų pudingo kilmė nežinoma, tačiau manoma, kad jis atsirado 19-ajame amžiuje Šiaurės Amerikoje.

Bananų pudingas yra varškės desertas su bananais ir vaniliniu glajumi. Šis desertas išpopuliarėjo dėl savo skonio ir tekstūros.

Įvairiose šalyse bananų pudingas gali turėti savo savybių. Pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose jis dažnai gaminamas su vanile ir cinamonu, o Jungtinėje Karalystėje – su karamelės padažu.

Šiandien bananų pudingas išlieka populiarus desertas daugelyje pasaulio šalių. Jis gali būti paruoštas su įvairiais priedais, kurie leidžia sukurti daugybę šio deserto variantų.

Ingredientų:

  • pienas – 650 ml;
  • tryniai – 4 vnt .;
  • cukrus – 125 g;
  • kukurūzų krakmolas – 50 g;
  • druska – žiupsnelis;
  • sviestas – 30 g;
  • vanilės pasta – 2 šaukšteliai;
  • grietinėlė 35% – 150 g;
  • miltelinis cukrus – 15 g;
  • bananas – 3 vnt .;

Sausainių ingredientai:

  • cukrus – 80 g;
  • sviestas – 100 g;
  • miltai – 150 g;
  • kiaušinis – vnt .;
  • vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai;
  • kepimo milteliai – 2 g.

Bananų pudingo paruošimas:

Į puodą su pienu supilkite 1/3 viso cukraus kiekio, įpilkite vanilės pastos ir ant vidutinės ugnies suberkite pirmuosius burbuliukus. Likusį cukrų ir druską supilkite į trynius, sumaišykite su šluotele, kol smėlio grūdai ištirps.

Supilkite krakmolą į trynius, sumaišykite. Palaipsniui supilkite karštą pieną į trynio mišinį, sumaišykite komponentus.

Gautą trynių masę paskleiskite puode. Kepkite mišinį ant vidutinės ugnies, sutirštinkite. Kepkite grietinėlę, kai tirštėja 3-4 minutes, nuolat maišydami.

Į grietinėlės pagrindą sudėkite sviestą, išmaišykite. Pudingą perkelkite į atskirą indą, uždenkite liečiamąja plėvele ir palikite atvėsti.

Vaniliniams sausainiams cukrų ir vanilės ekstraktą supilkite į minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į kreminę masę, minkykite tešlą.

Įdėkite mažas tešlos dalis ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Į grietinėlę supilkite miltelinį cukrų, išplakite.

Atskirai plakite atvėsusį varškės pagrindą, pamažu įpilkite į kremą, švelniai plakite šluotele. Į lėkštę sudėkite 1/3 pudingo, ant jo antruoju sluoksniu paskleiskite banano griežinėlius.

Ant bananų sluoksnio sudėkite lengvai supjaustytus sausainius, uždenkite pudingu. Pakartokite bananų ir sausainių sluoksnius, užbaikite pudingo sluoksniu.

Desertą palikite šaldytuve bent porai valandų, o geriausia – 8 valandoms.

Pudingą galite papuošti sausainių trupiniais ar karamelizuotais riešutais.

Karamelizacijai keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame ištirpinkite cukrų. Tada į riešutus galite pridėti šiek tiek romo, viskio ar kito alkoholio.

Pasirodo, puikus bananų pudingas. Tai puikus būdas nustebinti svečius nauju desertu.

Įdomybės.lt