Kiekviena šalis turi savo populiarius sausainius. Tai deserto tipas, kuris išlieka aktualus visoms kartoms. Žinoma, kiekvienoje valstybėje sausainių skonis yra skirtingas.
Pavyzdžiui, Anglijoje jie mėgsta patiekti imbierinius sausainius su arbata, o Vokietijoje mėgsta patiekti klasikinius sausainius. Jungtinėse Amerikos Valstijose garsėja šokoladiniai sausainiai, jie ten būna įvairių rūšių. Yra net sausainių, kurių skonis panašus į gimtadienio tortą.
Prancūzai mėgsta Madeleine sausainius, o italai mėgsta biscotti. Slapukai yra mažiau populiarūs Azijoje, kur galite rasti daugiausia laimės slapukų.
Mes jums pasakysime, kaip virti biudžetinius sausainius arbatos vakarėliui.
Ingredientų:
- miltai – 650 g;
- kepimo milteliai;
- sviestas – 350 g;
- kefyras – 250 ml;
- cukrus – 150 g.
Sausainių gaminimas:
Įdėkite 250 g šalto sviesto į 500 g miltų, sumalkite į trupinius. Į sviesto trupinius supilkite kepimo miltelius, supilkite kefyrą ir minkykite minkštą ir nelipnią tešlą.
Įdėkite tešlą į celofaną, o po to porą valandų į šaldytuvą. Šiuo metu į kepimo indą supilkite miltus ir cukrų, išmaišykite.
Įdėkite sviestą į miltų ir cukraus mišinį, vėl sumalkite į trupinius. Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis, suformuokite rutulius.
Kiekvieną bandelę iškočiokite į ploną stačiakampį sluoksnį. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite grietinėlės trupiniais ir uždenkite antruoju sluoksniu.
Tai kartojame su visais sluoksniais.
Padalinkite didelį sluoksniuotą sluoksnį į kvadratus, padėkite juos ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.
Kiekvieną kvadratą sutepkite kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Rezultatas – skanūs dribsniai sausainiai. Prieš patiekiant sausainius verta apibarstyti milteliniu cukrumi.