Salotos tapo svarbia maisto gaminimo dalimi 1000 metų. Viduramžiais į salotas pradėta dėti daugiau sočių maisto produktų, tokių kaip sūriai. XX amžiuje salotų receptai buvo patobulinti tiek, kad į patiekalą galėjote įdėti beveik viską.
Lydytas sūris „Družba” SSRS pasirodė XX a. Viduryje. Jis buvo sukurtas 1960-aisiais Sūrių gamybos institute. Tikslas buvo sukurti prieinamą sūrį, turintį ilgą galiojimo laiką, kurį būtų galima vartoti tiek atskirai, tiek sumuštiniams, salotoms ir kitiems patiekalams gaminti.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti salotas su sūriu „Tautų draugystė”.
Ingredientų:
- Kiaušiniams – 3 vnt .;
- Virtos morkos – 1 vnt .;
- Pupelės – 100 g;
- Lydytas sūris – 1 vnt .;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- Česnakai – 2 gvazdikėliai;
- Druska – žiupsnelis;
- Juodieji pipirai – žiupsnelis.
Salotų „Tautų draugystė” paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite ant rupios trintuvės. Virtos nuluptos morkos taip pat trinamas taip pat ir sumaišomos su kiaušiniu.
Nusausinkite skysčio perteklių iš pupelių stiklainio, įdėkite į salotas. Lydytą sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės, česnako skilteles perpilkite per presą.
Į salotas įpilkite sūrio ir česnako, pagardinkite majonezu, druska ir pipirais.
Pasirodo, tai įprastos biudžetinės salotos su sūriu. Jis gerai atrodys tiek ant šventinio stalo, tiek vakarienės metu.