Receptą parsivežiau iš Vokietijos. Keptos cukinijos skonis geresnis nei mėsos: šis receptas nustebino visus svečius

Neįmanoma tiksliai nustatyti, kas sugalvojo cukinijų kepimo idėją. Šis cukinijų virimo metodas gali būti kilęs iš skirtingų kultūrų ir skirtingais laikais.

Cukinija yra universali daržovė, kurią galima virti įvairiais būdais: virti, troškinti, kepti, kepti.

Kepta cukinija yra paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti vienas arba veikti kaip garnyras prie mėsos ar žuvies. Todėl galima daryti prielaidą, kad šis virimo būdas pasirodė gana seniai ir buvo prieinamas įvairių kultūrų žmonėms.

Kepkime keptas cukinijas namuose.

Ingredientų:

  • Cukinijos – 3 vnt .;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Kiaušiniams – 3 vnt .;
  • Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Džiūvėsėliai – 100 g;
  • Miltai – 4 šaukštai;
  • Paprika – 1/2 šaukštelio;
  • Česnakai – 3 gvazdikėliai;
  • Krapai – 2 šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • Atšaldytas virintas vanduo – 2 šaukštai.

Keptų cukinijų virimas:

Nuimkite kotelį ir žievelę nuo cukinijų, padarykite pjūvius išilgai cukinijos pagrindo, o ne iki galo.

Pabarstykite cukinijas druska ir palikite 15-20 minučių.

Kiaušinius išplakite su majonezu, džiūvėsėlius sumaišykite su paprika ir miltais. Iš cukinijų išspauskite skysčio perteklių, apvoliokite jas džiūvėsėliuose.

Keptą cukiniją apgaubkite ir kiaušinių mišinyje.

Įdėkite cukinijas į keptuvę karštame augaliniame aliejuje.

Kepkite cukinijas po dangčiu iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Česnaką sutarkuokite ant smulkios trintuvės, susmulkinkite krapus, sumaišykite su augaliniu aliejumi. Į mišinį supilkite virintą vandenį.

Kiekvieną keptą cukiniją sutepkite česnako ir žolelių mišiniu. Pasirodo, puikūs cukinijos pusryčiai.

Įdomybės.lt