Puikus šokoladinių bandelių receptas. Puikus skonis

Bandelės yra mažos bandelės, kurios paprastai gaminamos naudojant įvairius priedus ir įdarus. Jie yra populiarūs daugelyje pasaulio šalių ir turi turtingą istoriją, kuri datuojama senovėje.

Tiksli bandelių kilmė nežinoma, tačiau šiuo klausimu yra keletas teorijų. Vienas iš jų sako, kad bandelės buvo išrastos Anglijoje, kur jos iš pradžių buvo mažos bandelės, pagamintos iš likusios tešlos. Kita teorija teigia, kad bandelės atkeliavo iš Prancūzijos, kur jos buvo vadinamos „muflet”, o tai reiškia minkštą duoną. Bet kokiu atveju bandelės greitai išplito visame pasaulyje ir tapo populiariu desertu.

Kepkime namines šokoladines bandeles.

Ingredientų:

  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • cukrus – 150 g;
  • vanilė – 10 g;
  • pienas – 200 ml;
  • augalinis aliejus – 120 g;
  • kakavos – 40 g;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • miltai – 250 g;
  • šokoladas – 50 g.

Šokoladinių bandelių gamyba:

Kiaušinius išplakite mikseriu, palaipsniui įpilkite cukraus, vanilės, augalinio aliejaus ir pieno. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą išsijokite į atskirą dubenį, išmaišykite.

Į kiaušinių masę supilkite birius ingredientus, išmaišykite iki vientisos masės. Šokoladą sumalkite, suberkite į tešlą.

Tešlą paskleiskite bandelių formelėse 1/2 daliai.

Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Gaunamos šokoladinės klasikinės bandelės. Puikus desertas arbatos vakarėliui.

Įdomybės.lt