Prancūziškas pyragas „Clafoutis”. Aš visada kepu braškių sezoną: lengviausias receptas, kurį žinau

Clafoutis yra prancūziškas desertas, kuris yra kryžius tarp troškinio ir pyrago. Jis gaminamas iš tešlos, panašios į blyną, pridedant vaisių ar uogų.

Klafoutio istorija siekia tolimą Prancūzijos praeitį. Manoma, kad šis desertas pasirodė XVIII a. Limuzino provincijoje. Iš pradžių clafoutis buvo gaminamas iš pasenusios duonos, pieno, kiaušinių ir vyšnių. Šis receptas buvo paprastas ir ekonomiškas, todėl greitai įgijo populiarumą tarp valstiečių.

Laikui bėgant clafoutis tapo rafinuotesniu desertu. Į jį pradėta dėti cukraus, vanilės, taip pat įvairių vaisių ir uogų. Šiandien klafoutis ruošiamas ne tik Prancūzijoje, bet ir kitose pasaulio šalyse.

Ingredientų:

  • Braškės – 500 g;
  • Miltai – 130 g;
  • Pienas – 300 ml;
  • Kiaušiniai – 4 vnt .;
  • Cukrus – 170 g;
  • Vanilinis cukrus – 8 g;
  • Sviestas – 20 g.

Clafučio paruošimas:

Braškes perpjaukite per pusę, kepimo indą patepkite sviestu. Pabarstykite sviesto sluoksnį 20 gramų cukraus, paskleiskite braškes ant dugno.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, maišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Miltus persijokite į kiaušinių ir cukraus mišinį, supilkite pieną ir gerai išmaišykite.

Supilkite tešlą į braškių kepimo indą.

Kepkite „Clafoutis” 190 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Po virimo Clafoutis reikia atvėsinti šaldytuve. Prieš patiekdami pyragą galite apibarstyti milteliniu cukrumi.

Įdomybės.lt