Paprastos bulvės, bet tokios skanios. Visi kaimynai atėjo pagal kvapą ir paprašė recepto

 

Paprastos bulvės, bet tokios skanios. Visi kaimynai atėjo į kvapą ir paprašė recepto

Remiantis statistika, bulvės yra įtrauktos į daugybės žmonių mitybą. Tai universali daržovė, kurią galima naudoti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip garnyrą. Be to, bulvės naudojamos kaip garnyras su beveik bet kokia mėsa ir daržovėmis.

Bulvės tapo daugelio šalių nacionaliniu lobiu. Didžiausi šios daržovės gerbėjai yra amerikiečiai. Jie turi ištisus muziejus, susijusius su bulvėmis. Panašių vietų yra ir Europoje, pavyzdžiui, Bulvių muziejus Belgijoje.

Afrikoje vis dar yra neišsivysčiusių šalių, kurios bulves naudoja kaip pinigus. Šis produktas gali būti „aukso vertas“ ypač skurdžiose provincijose.

Todėl su bulvėmis turėtumėte elgtis atsargiai. Tai gana įdomi daržovė, iš kurios paruošime puikų užkandį.

Ingredientai bulvių rutuliukams:

  • bulvės – 3 vnt .;
  • sūris – 2 griežinėliai;
  • druska – žiupsnelis;
  • pepperoni
  • kukurūzų krakmolas – 3 šaukštai. l.;
  • paprika – ½ šaukštelio;
  • sviestas – 50 g;
  • pienas – 200 ml;
  • česnakai – 5 gvazdikėliai;
  • vanduo – 25 ml;
  • miltai – a.š. l.

Bulvių rutuliukų paruošimas:

Bulves nulupkite ir daržovių pjaustytuvu supjaustykite plonomis juostelėmis. Bulves visiškai panardinkite į vandenį ir palaukite, kol sumirks.

Tada iš bulvių išpilkite vandenį ir likusį skystį, pasūdykite ir pabarstykite krakmolu. Sumaišykite ingredientus ir palikite bulvių mišinį 10 minučių.

Smulkiai supjaustykite česnaką ir sutrinkite bulvių mišinį. Iš bulvių košės darome nedidelius rutuliukus – mažesnius nei graikinio riešuto dydžio.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkintą česnaką. Į grietinėlės mišinį suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite vandenį ir pieną, pabarstykite paprika, virkite, kol sutirštės.

Į tirštą padažą suberkite sūrio griežinėlius ir palaukite, kol jie ištirps. Po to padažą galite nukelti nuo ugnies ir leisti jam atvėsti.

Į keptuvę supilkite 100 ml saulėgrąžų riebalų ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Bulvių rutuliukus apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Tai puikus būdas pasigaminti skanų užkandį kartu su padažu.

Iš pristatymo nereikia užsisakyti gruzdintų bulvyčių ir kitų skanėstų.

Įdomybės.lt