Paprasti ir skanūs sausainiai kiekvienai dienai. Švelnus ir traškus: su originaliu įdaru

Sausainiai yra konditerijos gaminiai, pagaminti iš tešlos, kurie yra kepami ir kuriuose paprastai yra cukraus, riebalų ir kvapiųjų medžiagų. Tai universalus konditerijos gaminys, turintis daug įdomių faktų.

Pavyzdžiui, slapukai dažnai naudojami kaip dovana. Pavyzdžiui, per Kalėdas Europoje įprasta dovanoti sausainius gražiose pakuotėse.

Slapukai gali trukti ilgai, jei jie yra gerai supakuoti ir laikomi vėsioje vietoje. Tačiau kai kurių rūšių sausainius, pavyzdžiui, bandeles, geriau suvalgyti per kelias dienas po virimo.

Sausainiai yra vienas populiariausių konditerijos gaminių pasaulyje. Jį myli įvairaus amžiaus ir tautybių žmonės.

Mes jums pasakysime, kaip padaryti sausainius su neįprastu įdaru.

Ingredientų:

  • sviestas – 100 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • cukrus – 120 g;
  • grietinė – 70 g;
  • druska – žiupsnelis;
  • citrinos rūgštis – žiupsnelis;
  • miltai – 200 g;
  • vanilinis cukrus – 10 g.

Sausainių gaminimas:

Į dubenį su miltais supilkite druską ir vanilinį cukrų, suberkite sviestą ir paverskite tešlos pyragu. Į tešlą įpilkite trynių ir grietinės, gerai išmaišykite.

Suformuokite bandelę, kurią dedame į celofaną, o po to 15 minučių į šaldytuvą. Į baltymus supilkite citrinos rūgštį, plakite iki purios baltos spalvos.

Palaipsniui įpilkite cukraus į kiaušinių baltymus, toliau plakite, kol smėlio grūdai visiškai ištirps. Tešlą padalinkite į 8 rutuliukus, kiekvieną iškočiokite į ploną pyragą.

Įdėkite kremą į pyragus, užsandarinkite viduje.

Uždarykite priešingus kiekvieno slapuko galus, kad jis taptų miniatiūriškesnis.

Kraštus galite užsandarinti šakutės dantimis.

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Po kepimo sausainius apibarstykite milteliniu cukrumi. Pasirodo, paprastas ir skanus sausainis kiekvienai dienai.

Įdomybės.lt