Paprastas kepimas. Želė kefyro pyrago receptas su ryžiais, kiaušiniu ir svogūnais

Želė pyragas yra pyrago rūšis, kurioje įdaras užpildytas tešla. Tešla gali būti pagaminta iš kefyro, grietinės, jogurto ar kitų fermentuotų pieno produktų. Įdaras gali būti mėsa, žuvis, daržovės, vaisiai ar uogos.

Želė pyragai yra lengvai paruošiami ir turi subtilų skonį. Jie gali būti saldūs ir pikantiški, todėl jie yra universalus patiekalas. Iškepti želė pyragą net pradedantiesiems virėjams nėra sunku. Svarbiausia žinoti receptą, kuris padės sukurti šį pyragą namuose.

Mes jums pasakysime, kaip iškepti želė pyragą su kiaušiniais ir žaliais svogūnais.

Tešlos ingredientai:

  • Kefyras – 500 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt .;
  • Miltai – 350 g;
  • Druska – 3 g;
  • Cukrus – 2 g;
  • Soda – 5 g;
  • Sviestas – 100 g.

Įdaro ingredientai:

  • Virtas kiaušinis – 8 vnt .;
  • Žaliasis svogūnas – 50 g;
  • Virti ryžiai – 200 g;
  • Druska – 12 g.

Želė pyrago kepimas:

Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais įdarui, supjaustykite žaliuosius svogūnus. Atskirame inde paruoškite tešlą, ten įmuškite kiaušinius, įpilkite druskos ir cukraus, įpilkite sviesto ir kefyro.

Sumaišykite visus komponentus, į mišinį supilkite sodą ir miltus, minkykite tirštą tešlą. Kepimo indą sutepkite sviestu, supilkite į jį dalį tešlos.

Tešlą paskleiskite ant paviršiaus. Virtus ryžius sumaišykite su kiaušiniais ir svogūnais, pasūdykite ir perkelkite į tešlos paviršių.

Likusią tešlą supilkite ant įdaro, paskirstykite ant viršaus.

Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.

Pasirodo, puikus želė pyragas. Tą patį pyragą galima virti su kitais įdarais, pavyzdžiui, su mėsa ir bulvėmis.

Įdomybės.lt