Paimkite varškę, žaliuosius svogūnus ir kiaušinius. Uošvė išmokė mane šio recepto: pavasario pyragai su įdaru

Pyragai su kiaušiniais ir svogūnais yra tradicinis Rytų slavų virtuvės patiekalas. Jie gali būti atviri ir uždaryti, pagaminti iš skirtingos tešlos. Įdaras gaminamas iš žalių svogūnų ir virtų kiaušinių, kartais pridedama grietinės, žolelių ar kito padažo. Kadangi pagrindinis įdaro ingredientas yra žalieji svogūnai, lengva atspėti, kad pyragas yra daugiau pavasario nei žiemos.

Galbūt iš pradžių kiaušinių ir svogūnų pyragai buvo paruošti pavasarį, nes tada maisto atsargos baigėsi, o naujas derlius dar nebuvo prinokęs. Laikui bėgant šis receptas tapo populiarus ir dažnai naudojamas.

Tešlos ingredientai:

  • Varškės sūris – 400 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt .;
  • Grietinė – 100 g;
  • Augalinis aliejus – 150 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas;
  • Miltai – 450 g.

Įdaro ingredientai:

  • Žalieji svogūnai – kekė;
  • Virti kiaušiniai – 7 vnt .;
  • Sūris – 150 g;
  • Grietinė – 170 g.

Kepimo pyragai su žaliais svogūnais ir kiaušiniais:

Varškę sumaišykite su kiaušiniais, grietine ir augaliniu aliejumi. Sūdykite mišinį ir plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.

Į mišinį supilkite kepimo miltelius ir miltus, minkykite minkštą ir elastingą, nelipnią tešlą. Minkykite tešlą rankomis ant stalo, tada padalinkite į 16 lygių dalių.

Rutuliukus palikite šaldytuve po maistine plėvele 20 minučių. Šiuo metu minkykite nuluptus virtus kiaušinius. Sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės ir supilkite į kiaušinius.

Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, suberkite į kiaušinius ir sūrį. Į įdarą sudėkite grietinę, pasūdykite ir sumaišykite visus komponentus.

Iš rutuliukų iškočiokite mažus pyragėlius, padarykite 5 pjūvius iš skirtingų kraštų. Įdarą paskleiskite tortilijų viduryje, atsargiai užsandarinkite tešlą.

Tuo pačiu metu kiekvieno pyrago viduryje palikite skylę su įdaru.

Sutepkite pyragus tryniu, padėkite ant kepimo skardos su pergamentu.

Kepkite pyragus 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Jūs gaunate pyragus, užpildytus svogūnais ir kiaušiniais. Jei pageidaujate, galite gaminti pyragus iš tos pačios tešlos, bet su kitokiu įdaru.

Įdomybės.lt