Oranžiniai sausainiai turi turtingą istoriją, kuri prasideda Europoje. Tiksli šio deserto kilmė nežinoma, tačiau daroma prielaida, kad ji susijusi su apelsinų naudojimu virimui nuo viduramžių.
Skirtingos šalys turi savo šių slapukų versijas. Pavyzdžiui, Anglijoje oranžiniai sausainiai dažnai gaminami su imbieru ir cinamonu, o Vokietijoje jie gaminami trapesni ir švelnesni. Rusijoje oranžiniai sausainiai taip pat yra populiarūs ir turi daug receptų variantų.
Sausainių populiarumą lemia ne tik skonis, bet ir paprastas paruošimas, ingredientų prieinamumas ir galimybė eksperimentuoti su įvairiais priedais ir prieskoniais.
Ingredientų:
- kiaušinis – vnt .;
- cukrus – 70 g;
- druska – žiupsnelis;
- tarkuotos apelsino žievelės;
- augalinis aliejus – 60 ml;
- apelsinų sultys – 90 ml;
- miltai – 140 g;
- kepimo milteliai – 8 g;
- abrikosų uogienė;
- kokosų dribsniai.
Oranžinių sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir apelsinų žievelę, išmaišykite. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir apelsinų sultis, vėl sumaišykite.
Į kiaušinių ir apelsinų sulčių mišinį supilkite miltus, kepimo miltelius, minkykite tešlą. Tirštą tešlą supilkite į kepimo formas.
Nuotrauka: www.youtube.com
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Nuotrauka: www.youtube.com
Kiekvieną sausainį sutepkite abrikosų uogiene ir pabarstykite kokosų dribsniais.
Nuotrauka: www.youtube.com
Pasirodo, puikūs oranžiniai sausainiai. Sausainius taip pat galite papuošti kitais pabarstukais – šokoladu, cukraus pudra.