Obuolių pyragas be miltų. Daug obuolių, mažai cukraus

Obuolių pyragas yra toks paplitęs visame pasaulyje, kad sunku nerasti tradicinio recepto bent vienoje šalyje. Yra daug obuolių pyragų receptų.

Charlotte yra populiariausias obuolių pyragas. Jis gaminamas iš sausainių tešlos, pridedant obuolių. Taip pat yra Tsvetaeva obuolių pyragas. Tai pyragas su tešlos pyragu ir subtiliu obuolių bei grietinės įdaru.

Obuolių strudelis yra plonos tešlos ritinys, užpildytas obuoliais, riešutais ir cinamonu. O obuolių pyragas yra atviras pyragas su tešlos pyragu ir obuolių įdaru.

Taip pat yra obuolių trupiniai, tarte tatinas ir daugelis kitų obuolių kepimo receptų. Iškepkime paprastą obuolių pyragą, kuriame beveik nėra cukraus ir miltų.

Ingredientų:

  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • druska – 1 žiupsnelis;
  • cukrus – 4 šaukštai;
  • citrina – vnt .;
  • sviestas – 50 g;
  • miltai – 4 šaukštai;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • obuoliai – 4 vnt .;
  • abrikosų uogienė.

Obuolių pyrago paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite druskos ir cukraus, išmaišykite. Sutarkuokite citrinos žievelę ir supilkite į kiaušinių mišinį.

Ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių mišinį, sumaišykite. Į mišinį išsijokite miltus ir kepimo miltelius, minkykite tirštą tešlą.

Obuolius ir sėklų ankštis nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Į tešlą sudėkite obuolių griežinėlius, išmaišykite.

Kepimo indo šonus ir dugną sutepkite sviestu. Įdėkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Po virimo sutepkite pyragą abrikosų uogiene.

Pasirodo, puikus pyragas, kuris jus džiugins savo skoniu.

Įdomybės.lt