Ledai yra desertas, mėgstamas visame pasaulyje. Kiekviena šalis turi savo unikalius receptus ir tradicijas, susijusias su šiuo delikatesu. Pavyzdžiui, Prancūzijoje ledai dažnai patiekiami kaip desertas po pagrindinio patiekalo. Prancūziški ledai pasižymi išskirtiniais skoniais ir aromatais, tokiais kaip pistacijos, karamelė, pralines ir kiti.
Italija garsėja savo gelato – minkštais ledais, pagamintais iš natūralių ingredientų ir kreminės tekstūros. Gelato gali būti vaisių, šokolado, vanilės ar kitų neįprastų skonių.
Japonijoje ledai dažnai patiekiami neįprastomis formomis, pavyzdžiui, žuvies formos ledų kūgiu arba vyšnių žiedo formos ledais. Japoniški ledai taip pat gali turėti neįprastų skonių, tokių kaip matcha (žalioji arbata) ar wasabi.
Padarykime labiau pažįstamus ledus iš persikų ir aviečių.
Persikų ledai
Ingredientų:
- konservuoti persikai – 400 g;
- kiaušinių tryniai – 2 vnt .;
- cukrus – 50 g;
- kukurūzų krakmolas – 40 g;
- 1 citrinos sultys;
- kondensuotas pienas – 70 g;
- rikotos sūris – 70 g;
- plakta grietinėle – 200 ml.
Persikų ledų paruošimas:
Nusausinkite perteklinį skystį iš persikų ir supjaustykite juos į mažus kubelius. Persikus plakite kartu su sultimis panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Į masę įpilkite trynių ir gerai sumaišykite. Pirmiausia į persikų tyrę supilkite cukrų, tada krakmolą, toliau maišykite.
Persikų masę virkite ant vidutinės ugnies puode, kol sutirštės. Tada masę perkelkite į dubenį ir uždenkite liesdami maistinę plėvelę, palaukite, kol ji atvės.
Šiuo metu atskirame dubenyje išplakite citrinos sultis su kondensuotu pienu. Į mišinį įpilkite rikotos, sumaišykite.
Gautą masę išplakite grietinėle iki purių stabilių smailių. Persikų tyrę išplakite atskirai, palaipsniui įpilkite į ją grietinėlės mišinio.
Bulvių košę sumaišykite su sviesto mase, sudėkite į gilų indą. Palikite masę šaldiklyje 2 valandas.
Jūs gaunate subtilų kreminį persikų ledą. Be dažiklių ir konservantų, natūralus ir skanus.
Aviečių ledai
Ingredientų:
- citrinos sultys – 120 ml;
- avietės – 200 g;
- cukrus – 50 g;
- agaras-agaras – 5 g;
- kondensuotas pienas – 100 g;
- rikotos sūris – 150 g;
- grietinėlė – 250 ml;
- sausainiai – 100 g.
Aviečių ledų gamyba:
Į puodą supilkite 60 ml citrinos sulčių, sumaišykite su avietėmis ir cukrumi. Į mišinį supilkite agaro-agarą, užvirkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.
Perkelkite mišinį į atskirą indą, palikite atvėsti po lipnia plėvele. Likusias citrinos sultis išplakite su kondensuotu pienu. Rikotą minkykite atskirai ir įpilkite į kondensuoto pieno ir sulčių mišinį.
Į sūrio, kondensuoto pieno ir sulčių mišinį supilkite grietinėlę, plakite iki purių stabilių smailių. Į masę įpilkite aviečių tyrės, sumaišykite.
Sausainius išdėliokite keliomis eilėmis, pritvirtinkite konditerijos forma. Skleiskite būsimus ledus ant sausainių sluoksnio.
Sluoksnį galima sutepti likusia aviečių tyre, padengta sausainiais. Palikite ledus šaldytuve 2 valandoms, tada išimkite formą.
Dėl to turime keletą natūralių ledų skonių. Įsigytas analogas tikrai negali būti lyginamas su juo.