Neįtikėtinai skanios kopūstų salotos. Receptas iš paprasčiausių produktų

Salotos yra naudingos organizmui, ypač iš kopūstų. Faktas yra tai, kad baltuosiuose kopūstuose yra daug naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai (A, C, K, U ir B grupė), mineralai (kalcio, kalio, magnio, geležies, fosforo, mangano, cinko), pluoštas ir kt. Dėl šios sudėties baltasis kopūstas gali turėti teigiamą poveikį organizmui.

Vitaminas C padeda organizmui kovoti su infekcijomis ir virusais. Kopūstų pluoštas pagerina žarnyno peristaltiką ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo.

Kopūstuose yra maistinių skaidulų, kurios padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Mes jums pasakysime, kaip padaryti baltųjų kopūstų salotas.

Ingredientų:

  • Žirniai – 180 g;
  • Kopūstai – 350 g;
  • Česnakas – 1 skiltelė;
  • Žaliasis svogūnas – plunksnų pora;
  • Krapai – pora šakelių.

Padažo sudedamosios dalys:

  • Majonezas – 2 šaukštai;
  • Druska – 1/3 šaukštelio;
  • Vidutiniškai aštrios garstyčios – 1/2 šaukštelio.

Kopūstų salotų paruošimas:

Smulkiai supjaustykite kopūstus ir krapus, taip pat supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sumaišykite salotų dubenyje. Supilkite žirnius į salotas, per spaudą perpilkite česnako skiltelę.

Į salotas įpilkite majonezo, druskos ir pagardinkite garstyčiomis. Sumaišykite ingredientus.

Majonezą galite pakeisti grietine, tada salotos bus dietinės. Pasirodo, skanios salotos iš baltųjų kopūstų.

Įdomybės.lt