Kvasas yra vienas seniausių gėrimų. Jo istorija prasidėjo daugiau nei tūkstantį metų. Kvasas buvo žinomas Rytų slavams, kurie jį pagamino iš įvairių ingredientų, tokių kaip rugiai, avižos, soros, žirniai, medus ir uogos.
Pirmasis giros paminėjimas datuojamas 989 m., Kai princas Vladimiras I Svyatoslavichas įsakė platinti „maistą, medų ir girą” žmonėms Kijevo krikšto garbei. Kvasas buvo ne tik skanus gėrimas, bet ir svarbus vitaminų bei mineralų šaltinis. Jis padėjo žmonėms susidoroti su ligomis ir nuovargiu. Laikui bėgant giros receptas buvo patobulintas. Į jį pradėta dėti įvairių prieskonių, vaisių ir uogų. Tai leido sukurti daug naujų skonių ir aromatų.
Mes jums pasakysime, kaip padaryti skanius naminius girus okroshka.
Ingredientų:
- Vanduo – 3 litrai;
- cikorijos – 4 šaukštai;
- Citrinų rūgštis – 1 šaukštelis;
- Sausos mielės – 2 šaukšteliai;
- Cukrus – 10 šaukštų.
Naminių giros gaminimas:
Į 3 litrų stiklainį supilkite cikorijas, citrinos rūgštį, sausas mieles ir cukrų. Į stiklainį taip pat supilkite vandenį, uždarykite turinio dangtelį ir gerai sumaišykite.
Supilkite stiklainio turinį į butelius. Palikite girą šiltai 2-3 valandas, tada įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Kaip rezultatas, jūs gaunate naminius skanius girus. Šis gėrimas bus puikus okroshka.
Jis paruošiamas greitai ir iš prieinamų ingredientų, daug ekonomiškesnis nei įsigytas giras.