Naminis biskvitas. Visus savo draugus mokiau šio recepto: tinka bet kokioms atostogoms

Manoma, kad biskvito tešla buvo atvežta į Europą iš Azijos XVII a. Pradžioje. Biskvitas greitai įgijo populiarumą dėl savo subtilaus skonio ir erdvios tekstūros.

Iš pradžių kempinės buvo prieinamos tik bajorams, tačiau laikui bėgant jie tapo labiau prieinami ir paplitę. XVIII–XIX a. biskvitai tapo daug aktualesni. Jie buvo įtraukti į daugelio restoranų ir kavinių meniu.

Biskvitai buvo pradėti ruošti su įvairiais įdarais, tokiais kaip vaisiai, uogos, šokoladas ir grietinėlė.

Iškepkime naminį biskvitą.

Ingredientų:

  • Kiaušinių tryniai – 6 vnt .;
  • Augalinis aliejus – 40 g;
  • Pienas – 70 ml;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinas – žiupsnelis;
  • Kukurūzų krakmolas – 18 g;
  • Miltai – 75 g;
  • Kiaušinių baltymai – 6 vnt .;
  • Citrinų sultys – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 70 g;
  • Kakava – 1/2 šaukštelio.

Biskvito gaminimas:

Į kiaušinių trynius supilkite druską, supilkite augalinį aliejų ir pieną, plakite iki vientisos masės. Į trynių mišinį supilkite vanilę, kukurūzų krakmolą išsijokite su miltais, minkykite tešlą.

Kiaušinių baltymus išplakite atskirame dubenyje su citrinos sultimis iki purių baltų putų. Palaipsniui įpilkite cukraus į baltymų masę, toliau plakite šluotele.

Palaipsniui į tešlą įpilkite kiaušinių baltymų ir išmaišykite. Į atskirą indą sudėkite porą šaukštų tešlos, sumaišykite su kakava.

Tešlą paskleiskite 20 cm formoje, paskirstykite per visą paviršių.

Pyrago viršuje sukurkite lygiagrečias šokolado tešlos juosteles.

Atsargiai padarykite raštus ant pyrago paviršiaus iešmeliu.

Įdėkite formą ant kepimo skardos, užpildykite karštu vandeniu. Kepkite pyragą 150 laipsnių temperatūroje 60 minučių.

Pasirodo, pūkuotas subtilus biskvitas. Šis pyragas papuoš jūsų stalą.

Įdomybės.lt