Morkų ir varškės pyragas. Dietos receptas be miltų ir cukraus: sveikas ir skanus

Morkų pyragas gali būti pluošto, kalio, vitaminų A, B, E ir kitų maistinių medžiagų šaltinis. Tačiau jo nauda priklauso nuo ingredientų, kurie naudojami gaminant maistą.

Morkų pyragas, kuriame yra mažai cukraus ir riebalų, gali būti sveikos mitybos dalis. Kaip prisimename, valgant daug cukraus ir riebalų, gali padidėti svoris ir atsirasti kitų sveikatos problemų.
Apskritai morkų pyragas yra skanus skanėstas, kuris gali būti subalansuotos mitybos dalis. Planuojant valgį svarbu atsižvelgti į jo kalorijų kiekį ir sudėtį. Kartu kepkime dietinį varškės ir morkų pyragą.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušinis – 2 vnt .;
  • Morkos – 120 g;
  • Varškės sūris – 200 g;
  • Avižų sėlenos – 20 g;
  • Sezamo skaidulos – 10 g;
  • Datulės – 7 vnt .;
  • Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio.

Kremo ingredientai:

  • Rikota – 400 g;
  • Jogurtas – 3 šaukštai.

Varškės ir morkų pyrago paruošimas:

Morkas sutarkuokite ant smulkios trintuvės, nulupkite grūdus ir smulkiai supjaustykite datules, sumaišykite. Į morkų mišinį įmuškite kiaušinius, įpilkite varškės, avižų sėlenų ir sezamo pluošto.

Į mišinį supilkite kepimo miltelius, sumaišykite visus komponentus iki vientisos masės ir palikite 20 minučių. Tešlą plonu sluoksniu paskirstykite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.

Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Padalinkite pyragą į 5 lygias dalis. Kremui išplakite jogurtą su rikota, sudėkite į konditerinį maišelį.

Kiekvieną pyragą sutepkite kremu, surinkite pyrago sluoksnius.

Papuošimui galite pabarstyti graikinius riešutus ant pyrago viršaus. Šis pyragas yra panašus į pyragą, tačiau turi mažai kalorijų ir daug naudos.

Įdomybės.lt