Išmokė arabų virėjas. Saldus pyragas arbatai: geriausias desertas arbatai iš visų, kuriuos išbandžiau

Arabų virtuvė garsėja savo pyragais, kurie yra įvairūs ir turtingi skoniu. Štai keletas populiarių arabiškų pyragų rūšių:

Manakish yra plokščia duona, pagaminta iš mielių tešlos, pridedant alyvuogių aliejaus ir apibarstyta sūrio, alyvuogių, za’atar (žolelių mišinio) ir kartais kitų ingredientų mišiniu.
Pita yra nerauginta duona, kepama specialioje orkaitėje ir viduje turi „kišenę”, kurią galima užpildyti įdaru.

Sambusa yra maži trikampiai pyragaičiai, užpildyti mėsa, sūriu ar daržovėmis, kurie kepami tandūre.
Šios kepinių rūšys gali skirtis priklausomai nuo regiono ir tradicijų. Padarykime paprastą desertinį pyragą kiekvienai dienai.

Ingredientų:

  • Pienas – 300 ml;
  • Cukrus – 100 g;
  • Sviestas – 150 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt .;
  • Mielės – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 500 g;
  • Graikiniai riešutai – 300 g;
  • Kondensuotas pienas – 150 ml.

Pyrago kepimas:

Sumaišykite cukrų su pienu, supilkite lydytą sviestą. Į mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite mieles ir išmaišykite.

Palaipsniui supilkite miltus į pieno mišinį, minkykite šiek tiek lipnią tešlą. Tešlą paskleiskite 22×22 cm formoje, paskirstykite per visą dugną, ištempkite ant jos plėvelę ir palikite 40 minučių.

Susmulkinkite graikinius riešutus, pabarstykite juos pyrago viršuje. Kepkite pyragą 170 laipsnių temperatūroje 40 minučių, tada viršų sutepkite kondensuotu pienu.

Pasirodo, saldus desertinis pyragas arbatai. Vietoj graikinių riešutų purškimui galite naudoti kitus riešutus, tačiau su graikiniais riešutais skonis yra intensyvesnis.

Įdomybės.lt