Kefyras yra universalus produktas, kurį galima naudoti bandelėms gaminti. Tai suteikia tešlai ypatingą minkštumą ir lengvumą. Tokios tešlos pagrindu galite kepti pyragus su bet kokiu įdaru: uogų, vaisių, varškės, mėsos ar žuvies.
Be to, subtilūs ir kvapnūs kefyro bandelės su šokoladu, riešutais ar džiovintais vaisiais bus puikus gydymas svečiams arba naminis gydymas visai šeimai.
Blynai, blynai, sausainiai – viską galima virti ant tešlos, pridedant kefyro.
Keptuvėje kepkime lengvas purias bandeles su kefyru.
Ingredientų:
- Kiaušiniai – 2 vnt .;
- Kefyras – 250 ml;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Sūris – 100 g;
- Dešra – 100 g;
- Miltai – 450 g;
- Kepimo milteliai – 10 g;
- Petražolės – 10 g.
Kepimo bandelės su kefyru:
Supilkite kefyrą į dubenį su kiaušiniais, supilkite druską ir cukrų, sumaišykite. Sūrį ir dešrą sutarkuokite stambia tarka, petražoles susmulkinkite.
Į kiaušinių mišinį sudėkite dešrą, sūrį ir žoleles, išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius, minkykite elastingą minkštą tešlą.
Palikite tešlą 10 minučių po celofanu, tada iškočiokite į pyragą, kurio skersmuo lygus keptuvei.
Tortiliją padalinkite į 8 trikampius, kiekvieną sudėkite į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi.
Kepkite bandeles iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Jūs gaunate paprastas pūkuotas bandeles. Šis tingus receptas tinka žmonėms, kurie nemėgsta ilgai maišytis su tešla.