Ingredientai:
Kiaulienos/jautienos faršas – 250 g
Spageti makaronai – 300 g;
Konservuoti pomidorai be odelių (galima naudoti ir šviežius) – 400 g;
Gabalėlis sviesto – 50 g;
Nedidelis česnakas – 1 vnt.;
Švieži baziliko lapeliai (arba džiovintas bazilikas) – 5-7 vnt.;
Šviežios petražolės – ~2 valgomieji šaukštai smulkintų;
Parmezano sūris – 100 g;
Druska, malti juodieji pipirai, džiovintas bazilikas;
Alyvuogių aliejus – šlakelis.
Gaminame. Makaronai su mėsos kukuliais
Į faršą beriame druskos, dedame šviežių kapotų petrolių, džiovinto baziliko ir pilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Suminkome, formuojame mėsos kukulius ir dedame į lėkštę su miltais.
Puode ištirpiname sviestą, dedame smulkintus pomidorus, smulkintą česnaką, kiek pakepiname ir sudedame mėsos kukuliukus. Paskaniname druska, pipirais, pilame šiek tiek vandens ir ant silpnos ugnies kaitiname apie 15-20 minučių. Parmezano sūrį sutarkuojame (kelis šaukštus sūrio paliekame papuošimui) ir dedame į puodą, beriame smulkintą baziliką ir dar maišant pakaitiname.
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje (verdame 2 minutėmis trumpiau negu nurodyta ant pakelio), nukošiame ir dedame į puodą su kukuliais. Išmaišome, uždengiame dangtį ir paliekame pastovėti 5 minutes. Jeigu reikia patiekalą dar paskaniname druska. Skanaus!