Lašiša su Pesto padažu

Ingredientai:

Lašišos filė;

Geros saujos šviežio baziliko lapelių;

Saujos kedro riešutų;

2 česnako skiltelių;

50-60 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;

Saujos tarkuoto Parmezano sūrio;

Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminame. Lašiša su Pesto padažu

1. Kedro riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje ir beriame į molinį dubenėlį.

2. Į dubenėlį tą patį dubenėlį dedame baziliko lapelius, tarkuotą Parmezaną, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais.

3. Dubenėlio turinį kantriai triname medine mentele, kol visi ingredientai susmulkinami. Na o jeigu neturime laiko.. ar kantrybės :), viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.

4. Kiekvieną lašišos gabalėlį dedame į atskirą foliją odele į apačią, viršų aptepame storoku Pesto padažo sluoksniu ir užliejame trupučiu alyvuogių aliejaus.

5. Folijos kraštus užspaudžiame viršuje, dedame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Skanaus!

Įdomybės.lt