Rūgštynių sriuba, taip pat dilgėlių sriuba yra labai populiari NVS šalyse. Ši sriuba ypač naudinga pavasarį, kai žalumynai surenka daugiausia vitaminų.
Rūgštynėje yra daug naudingų medžiagų. Jame yra vitaminų A, C, B, K, E, taip pat makro- ir mikroelementų, tokių kaip magnio, kalio, kalcio, geležies, fosforo ir kt. Jie padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos bei virškinimo trakto veikimą. Rūgštynėse taip pat yra organinių rūgščių, kurios skatina virškinimą ir medžiagų apykaitą.
Virkime rūgštynių sriubą.
Ingredientų:
- vanduo – 3 litrai;
- vištienos nugarėlės – 3 vnt .;
- bulvės – 4 vnt .;
- svogūnas – 1 vnt .;
- morkos – 1 vnt .;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- kiaušinis – 4 vnt .;
- rūgštynės — krūva;
- žalias svogūnas – krūva;
- krapai — krūva;
- grietinėlė – 200 g;
- druska – 1/2 šaukštelio.
Virimas rūgštynių sriuba:
Vištienos nugarėles virkite su svogūnais vandenyje, kol suminkštės. Kai sultinys bus paruoštas, išimkite nugaras ir svogūnus.
Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir virkite, kol suminkštės sultinyje. Šiuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Virkite kietai virtus kiaušinius, supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus, rūgštynes ir krapus. Į sriubą sudėkite kiaušinius, kepimą ir žoleles, supilkite grietinėlę.
Druskos ir pipirų sriuba pagal skonį, virkite dar porą minučių.
Pasirodo, skani kvapni pavasario sriuba iš rūgštynių. Verta pabandyti bent kartą, tai gali būti jūsų mėgstamiausia pietums.