Kuo paprasčiau, tuo skaniau. Visi giminaičiai buvo nustebinti šiomis kopūstų salotomis

Kopūstai yra viena seniausių žmonijai žinomų daržovių. Jis buvo auginamas Senovės Graikijoje ir Romoje.

Kopūstų salotos per visą istoriją buvo populiarios įvairiose kultūrose ir šalyse. Europoje kopūstai buvo vienas iš pagrindinių maisto produktų. Jis buvo vartojamas švieži, fermentuotas ir virintas. Jis buvo sūdytas, fermentuotas ir naudojamas įvairiems patiekalams, įskaitant salotas, gaminti.

Kopūstų salotos buvo paprasti ir prieinami patiekalai, pagaminti iš prieinamų ingredientų. Prie jų buvo pridėta morkų, svogūnų, augalinio aliejaus, druskos ir pipirų. Tokios salotos buvo lengvos ir maistingos, todėl jos buvo populiarios tarp žmonių, užsiimančių fiziniu darbu.

Mes jums pasakysime, kaip padaryti lengvas kopūstų salotas.

Ingredientų:

  • Kopūstai – 600 g;
  • Morkos – 1 vnt .;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Actas 9% – 1,5 šaukštai;
  • Šalto spaudimo nerafinuotas saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai.

Kopūstų salotų paruošimas:

Kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis, lengvai išspauskite rankomis, pasūdykite. Nuluptas morkas sutarkuokite ant rupios trintuvės ir paskleiskite prie kopūstų.

Pabarstykite kopūstus ir morkas cukrumi, supilkite actą ir sumaišykite. Palikite salotas 10-15 minučių.

Po to į salotas įpilkite saulėgrąžų aliejaus, sumaišykite ir palikite šaldytuve vieną valandą.

Rezultatas – puikios kopūstų salotos. Sunku sugalvoti daugiau biudžeto salotų.

Įdomybės.lt