Krūtinėlės su malta mėsa ir cukinijomis. Aš gaminu lengvai ir paprastai: visi apsilaižo pirštus

Receptai

„Brisol” yra patiekalas, turintis įdomią kilmės istoriją. Tai plonas mėsos sluoksnis, keptas kiaušinyje ir miltuose, įdarytas daržovėmis, grybais ar sūriu.

Yra keletas brisolio kilmės versijų. Vienas iš jų sako, kad šis patiekalas buvo išrastas SSRS 1970-aisiais. Tada tai buvo supaprastinta vištienos Kijevo versija. „Brisol” greitai įgijo populiarumą tarp sovietų piliečių dėl savo paprastumo ir ingredientų prieinamumo.

Šiandien jis paruošiamas pagal skirtingus receptus, pridedant skirtingų ingredientų ir kuriant naujus variantus. Tačiau vienas dalykas lieka nepakitęs – tai visada skanus ir nuoširdus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams, tiek šventiniams stalams.

Ingredientų:

  • kiaušiniuose – 5 vnt .;
  • miltai – 2 šaukštai;
  • pienas – 250 ml.

Įdaro ingredientai:

  • vištienos filė – 350 g;
  • cukinijos – 1/2 vnt .;
  • sūris – 200 g;
  • žalieji svogūnai – kekė;
  • petražolės – ryšulys;
  • majonezas – 2 šaukštai.

Brisol paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite miltus ir druską, išmaišykite. Į tešlą supilkite šiltą pieną, supilkite į karštą keptuvę ir kepkite kiekvieną blyną iš vienos pusės.

Įdarui vištienos filė sumalkite į maltą mėsą. Cukinijas ir sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės, sumaišykite su malta mėsa.

Smulkiai supjaustykite petražoles ir žaliuosius svogūnus, sumaišykite su likusiu įdaru, pagardinkite majonezu. Įdėkite įdarą į blynus, užsandarinkite viduje voku.

Nuotrauka: www.youtube.com Nuotrauka: www.youtube.com

Įdėkite skarelę į kepimo indą, kepkite orkaitėje 180 laipsnių kampu 25 minutes. Tada sūrį sutarkuokite ant krūtinėlės ir kepkite dar 10 minučių.

Nuotrauka: www.youtube.com

Rezultatas – nuoširdūs ir sultingi krūtinėliai. Tai puikus patiekalas kiekvienai dienai iš cukinijų ir vištienos.

Įdomybės.lt