Pakankamai aštrūs, bet ne per daug, sultingi ir traškūs kopūstai – tikra vitaminų bomba. Paruošti šį patiekalą visai nesunku, svarbu sekti nurodymus ir naudoti tik nurodytus recepte ingredientus. Rezultatas jums labai patiks!
Ingredientai:
- Baltagūžis kopūstas 3 kg;
- Burokėliai 2-3 vnt.;
- Raudonieji aitrūs pipirai 3 vnt.;
- Česnako galvutės 2 vnt.;
- Lapinis salieras 2 ryšeliai;
- Druska 3 v.š.;
- Vanduo 2 l.
- Actas 9% 150 ml.
- Lauro lapai
- Pipirai
Gaminimas:
- Šio patiekalo gamybai geriausia rinktis nedideles kopūstų ir ryškios spalvos burokėlius.
- Pagaminkite rasalą. Tam reikia užvirinti vandenį ir į jį įdėti druskos ir actas, lauro lapai, pipirai. Tada vandenį reikia visiškai atvėsinti.
- Kopūstus reikia supjaustyti su visu kotu nedidelėmis dalelėmis. Kopūstas gražiai nusidažys burokėlių spalva. Per daug smulkiai irgi nereikėtų pjaustyti.
- Burokėlius supjaustykite plonais rutuliukais.
- Česnaką nuvalyti ir supjaustyti į 2-3 dalis.
- Aitriuosius pipirus išvalyti, nuplauti ir supjaustyti žiedeliais.
- Į gilų indą, skirtą rauginimui, sluoksniais sudėkite kopūstus ir burokėlius. Viską apibarstykite česnaku ir aitriaisiais pipirais. Į indą sudėkite sutrintus saliero lapus.
- Užpilkite šaltu rasalu, kad jis visiškai apimtų kopūstus. Palikite stovėti mažiausiai 12-24 val.
- Kopūstus tiekite kaip užkandį prie bet kokios mėsos, bulvių, košių ir pan.
Gero apetito!