Kijevo pyragas pagal naminį receptą. Neįtikėtinai skanus: gaminu pagal užsakymą ir šventėms

Kijevo torto istorija prasideda 1956 m., Kai šis delikatesas buvo sukurtas Karlo Markso gamykloje. Yra keletas versijų, kaip atsirado pyrago receptas.

Pasak vieno iš jų, konditeriai pamiršo į šaldytuvą įdėti kiaušinių baltymus, plaktus su cukrumi. Kad nebūtų išmestas produktas, sausainių parduotuvės vadovas Konstantinas Petrenko ir jo padėjėjas Nadezhda Chernogor nusprendė pagaminti pyragą iš sukietėjusios masės, derindami jį su grietinėle ir pridedant riešutų.

Taip atsirado traškus pyragas, pagamintas iš erdvių riešutų sluoksnių ir subtilaus kremo. Jis buvo vadinamas „Kijevu” ir greitai tapo populiarus. 1970-aisiais torto receptą patvirtino GOST. Nuo tada klasikinis Kijevo pyragas susideda iš dviejų erdvių riešutų pyragų su sviesto kremo sluoksniu, papuoštu figūrėlėmis ar užrašu.

Šiandien Kijevo pyragas išlieka vienu populiariausių desertų pasaulyje.

Pyragų ingredientai:

  • miltai – 550 g;
  • druska – žiupsnelis;
  • sviestas – 250 g;
  • kiaušinių tryniai – 6 vnt .;
  • grietinė – 170 g;
  • amonis – 1 šaukštelis.

Ingredientai meringue 1 pyragui:

  • kiaušinių baltymai – 2 vnt .;
  • cukrus – 100 g;
  • citrinos sultys – 1 šaukštelis;
  • graikiniai riešutai – 150 g.

Kremo ingredientai:

  • sviestas 82,5% – 400 g;
  • kondensuotas pienas – 370 g.

Kijevo pyrago gaminimas:

Miltus persijokite į dubenį, į miltus įtrinkite šaltą sviestą. Sviestą sumalkite miltais iki kreminių trupinių.

Į tešlą paskleiskite trynius, taip pat įpilkite grietinės su amoniu, minkykite elastingą ir nelipnią tešlos bandelę. Padalinkite tešlą į 3 lygias dalis, suformuokite rutulius.

Susmulkinkite graikinius riešutus, kepimo skardą uždenkite pergamentu. Paskirstykite vieną iš tešlos rutulių ant kepimo skardos.

Kiaušinių baltymus plakite mikseriu, palaipsniui supilkite cukrų į purius kiaušinių baltymus, supilkite citrinos sultis. Gautą meringue paskleiskite ant tešlos sluoksnio, viršų pabarstykite riešutais.

Kepkite pyragą 170 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Tokiu pačiu būdu paruoškite meringue kitiems pyragams ir kepkite.

Sviestą plakite mikseriu iki baltumo, pamažu plona srovele supilkite į jį kondensuotą pieną. Sutepkite du pyragus kremu, surinkite pyragą taip, kad pyragas be grietinėlės būtų viršuje.

Pyragą galite palikti mirkyti šaldytuve 8 valandas. Tačiau tai nėra būtina, gana priimtina patiekti pyragą iš karto prie stalo.

Įdomybės.lt